Gemeente Urk kiest voor samenwerking met ADI

Christenen voor Israël, 17 augustus 2015

In juli organiseerde Christenen voor Israël een politieke reis naar Israël. Wethouder Freek Brouwer van de gemeente Urk, één van de deelnemers, maakte afgelopen week bekend dat zijn gemeente kiest voor een nauwe samenwerking met het Israëlische dorp ADI Negev.

Na het recente afketsen van een stedenband tussen Tel Aviv en Amsterdam, maakt de gemeente Urk nu een duidelijk statement vóór samenwerking met Israël.

ADI Negev is een bijzonder dorp in het zuiden van Israël. Er wonen Joodse en Arabische kinderen en jongvolwassenen met een meervoudige beperking. ADI Negev trekt wereldwijd de aandacht van deskundigen, vanwege de unieke werkwijze in het dorp. Een toegewijd team doet er alles aan om de kinderen ondanks hun beperking een vreugdevol leven te geven.

De Urker wethouder Brouwer sprak in ADI Negev onder meer met ADI-voorzitter Doron Almog, generaal-majoor in het Israëlische leger en één van de grondleggers van ADI Negev. Zijn ernstig gehandicapte zoon Eran was de eerste bewoner van het dorp, maar overleed op 23-jarige leeftijd.

Brouwer: “Als christenen en Joden werken we vanuit hetzelfde ideaal om ons in te zetten voor de zwakkeren in de samenleving. We hebben vooral besproken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Bijvoorbeeld met vrijwilligers uit Urk, daar ADI Negev voortdurend behoefte aan vrijwilligers heeft. Een project van Urker jongeren in de zomer van 2016 zou ook een mogelijkheid kunnen zijn”.

Op uitnodiging van Brouwer bracht ADI-manager Shraga Evers een bezoek aan het vissersdorp. Afgesproken is dat beide gemeenschappen contact houden over de mogelijkheden van samenwerking. In oktober vindt er verder overleg plaats en mogelijk komt dan Doron Amog ook naar Urk.

Bron: http://christenenvoorisrael.nl/2015/08/gemeente-urk-kiest-voor-samenwerking-met-ADI/#.Voo2uraLRp8

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.