ADIs nieuwe Hydrotherapie-zwembad

ADI heeft onlangs haar ultramoderne hydrotherapie-zwembad ingehuldigd als een integraal onderdeel van haar vestiging in Jeruzalem. ADI-bewoners, studenten en kinderen uit de omgeving kunnen nu een hydrotherapiebehandeling krijgen in het zwembad op het terrein en hoeven niet langer naar externe faciliteiten te reizen met vaak beperkte beschikbaarheid.

Het nieuwe zwembad biedt ook een unieke mogelijkheid voor mensen met een handicap om AAC (augmentative and alternative communication) te oefenen. Speciale communicatieborden staan op strategische locaties rond het zwembad en stellen non-verbale studenten in staat om te communiceren met behulp van verschillende pictogrammen en symbolen. Deze aangepaste communicatie verbetert de ervaring, waardoor deelnemers hun gevoelens, wensen en emoties beter kunnen uiten aan hun verzorgers, ondersteunend personeel, therapeuten en de badmeester.

We zijn verheugd te kunnen melden dat het programma – de eerste in zijn soort in Israël – een groot succes is!


Hydrotherapie is een van de meest plezierige en heilzame therapeutische methoden die beschikbaar zijn voor kinderen met ernstige handicaps. Het verbetert en versterkt fysieke vermogens, coördinatie, sensorisch bewustzijn en de ademhaling en luchtwegen en verbetert de kwaliteit van leven door de positieve afgifte van energie en het opbouwen van zelfrespect. In het water zijn kinderen vrij van hun dagelijkse beperkingen, waardoor ze zich anders en vrij kunnen bewegen, zonder pijn, op manieren die hen buiten het water onbekend zijn.


Lees ook het Engelstalige artikel in de Jerusalem Post.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.