Bijzondere onthulling in ADI Negev

Jelle van Veen onthult hoeksteen van de te bouwen eerste zorgboerderij in Israël

Een bijzonder moment in ADI Negev, het zorgdorp in Israël waar veel plaatsgenoten bij betrokken zijn, vorige week. Jelle van Veen kreeg de eer om samen met Doron Almog de hoeksteen van de te bouwen eerste zorgboerderij in Israël te onthullen.

Jelle van Veen (links op de foto) representeerde de Vier winnaars van de Meischolveiling die eind mei zorgden voor het recordbedrag van 145.000 euro. De winnaars waren Dayseaday Group, Korf Vis, Noordzee International en Cor Verkade uit Gouda. ADI Negev Nahalat Eran draagt zorg voor haar eigen 170 ernstig en meervoudig gehandicapte bewoners en voor milder gehandicapte kinderen en mensen uit de omgeving.

Door het gebrek aan genoeg medische, revalidatie- en educatieve zorg biedt ADI Negev nog zo een 45.000 ambulante behandelingen per jaar aan mensen uit de omgeving. „Zorglandbouw kan voor Israël een zinvolle en inhoudelijk geweldige oplossing voor adolescenten met beperkingen zijn, juist vanwege het enorme tekort aan dagbesteding voor mensen met allerlei beperkingen die ouder zijn dan 21 jaar. Voor de fysieke bouw van de pilotboerderij ontbrak het ADI Negev nog aan financiële middelen, iets dat dankzij de Meischolveiling nu geen probleem meer is”, laat Jelle van Veen weten.

Bron: Urkerland 30 oktober 2019

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.