Een geschenk voor jubilerend Jeruzalem

Opening CvI

Begin dit jaar vroegen we u om Jeruzalem een cadeau te geven, een cadeau met toekomstwaarde. Omdat de stad dit jaar, deze meimaand, vijftig jaar herenigd is. Met uw hulp kon ADI in Jeruzalem twee nieuwe etages bouwen. Een etage waar meervoudig gehandicapten een nieuw thuis vinden, en een etage waar onderwijs en therapie aan deze mensen gegeven kan worden.

Op 22 mei was het zover: de etages werden officieel geopend. Het bestuur van onze stichting was hierbij aanwezig. Het was een feestelijk moment. De vloeren zijn gelegd, de verf zit op de muren. De nieuwe bewoners zijn hun spullen aan het inpakken om binnenkort naar hun nieuwe thuis te verhuizen. Het wachten is op het certificaat van goedkeuring van het ministerie van Gezondheidszorg en Sociale Zaken.

Shlomi
Een van de nieuwe bewoners is Shlomi. De zestienjarig Shlomi woont nu nog thuis. Hij komt uit een groot en arm gezin. Hij kwam als gezonde baby ter wereld. Toen hij een jaar oud was, viel hij van de commode tijdens het verschonen. De familie wachtte af voordat ze medische hulp inschakelden. De hersenschade die hij opliep was zo ernstig dat hij nu lichamelijk gehandicapt is, niet kan eten, zeer slecht ziet en lijdt aan aanvallen.

Thuis ontbreekt alles wat hij nodig heeft. De nieuwe etage van ADI brengt uitkomst aan Shlomi en zijn familie. Daarmee komen er extra plekken, waaronder een voor Shlomi. Hij krijgt een thuis en tegelijk zijn alle voorziening – van medische zorg tot amusement – vlak in de buurt. En dat is dankzij uw hulp.

» Wilt u ook nog meedoen met dit jubileumgeschenk voor Jeruzalem? Dat kan. Maak uw bijdrage over op NL38 ABNA 0529 310 252 met de vermelding ’ADI Jeruzalem’.

Bron: Israël Aktueel nr. 302 – juni 2017

 

We need your support!

By donating to ADI Israel, YOU will help us meet our goal to enable each child, regardless of the severity of disability.