Een onvergetelijke avond

Donderdag 3 juni was dankzij het ‘Israel Philharmonic Orchestra’ een onvergetelijke avond voor ADI Negev! ADI’s bewoners, een deel van het personeel en vrijwilligers en circa 400 bezoekers, genoten van een uiterst professioneel optreden. Onder de gasten bevonden zich ook oud-parlementsleden, de voormalige Amerikaanse ambassadeur David Friedman en zijn vrouw Tammy, maar ook de huidige Israëlische commandant der Strijdkrachten, Aviv Kochavi en zijn vrouw.

Met een ideale temperatuur en een mooi versierd én ruime en toegankelijk amfitheater in de buitenlucht, was dit echt een ideale avond en lokatie voor een muzikaal evenement van dit kaliber.

Onder leiding van dirigent Yoel Levi werd speciaal voor dit evenement naast bekende klassiekers uit de klassieke en Israëlische popmuziek een muziekstuk gecomponeerd, waaraan ook de bewoners van ADI Negev deelnamen. Twee weken voor het concert kwamen de orkestleden naar het zorgdorp voor hun eerste bezoek en gaven ze de ADI-kinderen de kans om de verschillende muziekinstrumenten uit te proberen. Foto’s en video’s van dit bezoek werden op de achtergrond op een groot scherm getoond en gaven het publiek een ervaring die ze nooit zullen vergeten.

Het orkest stond tevens in het teken van de toekomstige opening van het rehabilitatieve ziekenhuis dat hopelijk eind 2021 haar deuren zal openen. Dit ziekenhuis, de eerste in haar soort, zal niet alleen de directe omgeving verzorgen, maar zal ook de rest van zuid-Israël en de Tel Aviv-regio met professionele, rehabilitatieve zorg voorzien. Ook zullen met de bouw van het ziekenhuis honderden banen gecreëerd worden.

Over het concert zal met recht nog wel even nagesproken worden. En wij willen u ook graag een ‘kijkje achter de schermen’ geven van het ziekenhuis-in-aanbouw, maar ook van het concert kunnen meegenieten!

Op zondag 20 juni, 19.00 uur Nederlandse tijd zal ADI dit online beschikbaar maken voor u! Dit kan eenvoudig via een registratie op onze website. U zult vervolgens een link toegestuurd krijgen, enkele dagen voor het concert.

Voor registratie: www.adi-israel.nl


Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.