Een pop zoals ik..

Spelen is een natuurlijke en vormende bezigheid voor kinderen: ze laten hun fantasie de vrije loop en leren hun wensen en behoeften te formuleren en uit te beelden middels tekeningen en nabootsing. Vaak spelen poppen en knuffels daarbij ook een rol.

Nu zal het veel kinderen niet per se storen of zelfs opvallen als de poppen waar zij mee spelen, slapen en eten, er anders uit zien dan zij. Ze zijn simpelweg gek op hun favoriete pop of knuffel.

Maar stel je nou eens voor. Je lievelingspop lijkt wel op jou. Hij heeft ook een bril. En hij heeft ook een medische uitdaging waar jij als beste vriend voor zorgt. En, hij heeft netals jij bepaalde uitdagingen met bv. ademhalen of voedseliname, waar jij, ook weer als allerbeste vriend bij assisteert: jij voedt hem via een transfuus!

ADI-docente Tami Gutman zette dit idee om in werkelijkheid bij ADI Jerusalem. Ze wilde graag poppen creëren voor ADI’s bewoners met wie zij zich volledig kunnen identificeren. Tami maakte gebruik van haar ervaring als directrice van ADI’s “Sensory Library Program”, een bibliotheek rijk aan multi-sensorische boeken. Boeken waar je dus niet alleen in kijkt, maar vooral ook kan ervaren middels aanraken, horen, bewegen en ruiken. Nog zo’n voorbeeld waarmee je “dagelijkse waar” inclusiever maakt.

En de poppen? Die werden hartelijk ontvangen door ADI’s bewoners -compleet met hun voedingssondes, tracheotomiebuisjes (zoals op de foto’s te zien is) en andere “accessoires”.

Een warm welkom gewenst aan onze nieuwe ADI-bewoners!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.