Een speciale verjaardag

Er zijn twee peuterspeelzalen in het ADI Negev-Nahalat Eran revalidatiedorp, Sara’s en Sima’s – pal naast elkaar. Eén daarvan is voor kinderen met speciale behoeften, en de andere is een “normale” peuterspeelzaal. De twee peuterspeelzalen hebben gemeenschappelijke activiteiten, een mooi voorbeeld van integratie. Voor de “gewone” kinderen die vanuit de wijde omgeving komen, is dit een dagelijkse leerzame ervaring – een ervaring van het accepteren van degenen die anders zijn; een ervaring die leert wat liefde is voor de “andere”; en de ervaring van “Heb je naaste lief als jezelf”; een ervaring van het leren van de betekenis van “maatschappelijke verantwoordelijkheid” vanaf een zeer jonge leeftijd.

Afgelopen zondag vierden we de 3e verjaardag van de tweeling Yuval en Ori, die de “gewone” peuterspeelzaal bezoeken. Het was belangrijk voor hun moeder dit samen met de kinderen van Sara’s, de bijzondere peuterspeelzaal, te vieren. De kinderen in Sara’s variëren van een paar maanden tot drie jaar oud en zijn geboren met ontwikkelingsstoornissen en verschillende genetische syndromen. Lieve, prachtige kinderen, waarvan we de vooruitgang dagelijks meemaken.

Het was een groot feest voor de geïntegreerde peuterspeelzaal. De kinderen zongen, dansten en verwenden Yuval en Ori. Iedereen was erg opgewonden toen een grote parachute werd binnengebracht, gevolgd door een taart met kaarsjes. De kinderen uit beide kleuterscholen zaten samen, vermaakten zich en hadden een geweldige tijd, alsof ze een groep oude vrienden waren, een speciale elite-eenheid.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.