Een uitnodigend bankje bij ADI

Het nieuwe vriendschapsbankje, de “Friendship Bench” bij ADI Negev – Nahalat Eran staat buiten het rehabilitatie-centrum van het dorp en nodigt kinderen met en zonder handicap uit om plaats te nemen en vrienden met elkaar te worden.

De opvallend kleurrijke bank, versierd met de woorden “Heb uw naaste lief als uzelf”, is het initiatief van Shani Avigal uit Sderot, dat het concept van de Friendship Bench bedacht ter nagedachtenis aan haar geliefde zoon, de vijfjarige Ido, die omkwam tijdens een raketinslag, afkomstig uit de Gazastrook, tijdens de campagne “Guardian of the Walls” afgelopen mei.

De originele Friendship Bench, geïnstalleerd op de kleuterschool van Ido, stelde kinderen die verlegen waren of moeite hadden om contact te maken met anderen in staat om hun wens om deel te nemen aan spelletjes en activiteiten uit te drukken door gewoon op de bank te gaan zitten. Het idee werkte zo goed dat andere kleuterscholen in heel Israël, waaronder de geïntegreerde kleuterschool van ADI Negev-Nahalat Eran, gegrepen waren en een eigen bank wilden.

De Ido Avigal Friendship Bench promoot idealen die vergelijkbaar zijn met die van ADI Negev-Nahalat Eran; het bevorderen van vriendschap en het cultiveren van empathie en acceptatie vanaf jonge leeftijd.

Moge Ido’s bank mensen bij elkaar blijven brengen, en moge de nagedachtenis van Israël’s geliefde Ido tot een zegen zijn.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.