Eerste kistje Meischol daagt Eerste vaatje Hollandse Nieuwe uit!

URK, 13 mei 2019 – De Stichting Visserijdagen Urk zal op maandag 27 mei 2019 het eerste kistje Meischol veilen voor een goed doel tijdens de zgn. Meischolveiling. Het doel is dat de Meischolveiling dit jaar minstens €150.000,- opbrengt, tweemaal zoveel dan het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, dat in juni onder de hamer zal gaan. De Meischol daagt de Hollandse Nieuwe uit voor deze ‘challenge’. Met uitzondering van de jaren 2012 en 2018 haalt de Haringparty steevast veel minder op voor het goede doel dan de Meischolveiling.

De ontvangst is vanaf 10:00u in Visveiling Urk (Westwal 2, 8321 WG Urk), maar digitaal deelnemen aan de veiling is ook mogelijk.

De Stichting Visserijdagen Urk organiseert sinds 2010 de veiling waar de eerste batch scholletjes wordt geveild voor een goed doel (in mei is de schol op haar lekkerst). Dit jaar is het goede doel ADI Negev, een zorgdorp voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israël, ongeacht afkomst en geloof. Het specifieke project is het mogelijk maken van een zorgboerderij naar Nederlands model.

De Meischolveiling is in 2010 van start gegaan met als doel om de Noordzeevisserij, de visproducten uit de Noordzee en de plaats Urk te promoten. Het doel is om dit jaar weer tweemaal zoveel op te halen dan de Hollandse Nieuwe – en dit vanaf dit jaar als traditie te behouden.

Eregasten voor de aankomende veiling zijn de Ambassadeur voor Israël in Nederland, de Economische attache, de burgemeester van Urk en BN’er Javier Guzman.

Bedrijven die zich nog willen laten registreren kunnen zich wenden tot de Stichting Visserijdagen Urk (administratie@visserijdagenurk.nl)

Bedrijven of individuen die wensen mee te dingen of behoefte hebben aan meer informatie kunnen zich wenden tot: info@adi-il.de

Voor geïnteresseerden wordt er een speciaal programma aangeboden op Urk na afloop van de veiling.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.