Eigen regie in de gehandicaptenzorg

Het Hoornbeeck college in Apeldoorn sloot 2022 af met een educatieve noot.  

Dertien derdejaarsstudenten “Maatschappelijke zorg” organiseerden in samenwerking met een drietal stichtingen (Adullam, De Schutse en Siloah) een symposium met als onderwerp: “Eigen regie in de gehandicaptenzorg”.

Het symposium, dat bezocht werd door circa 100 bezoekers, bevatte workshops met diverse onderwerpen zoals: “Zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid”, “Wet, zorg en dwang”, “Maatschappelijke participatie” en “Eenzaamheid”. Onderwerpen die ADI dicht bij het hart staan.

Hoofdspreker van de avond was Margit van Hoeve, schrijfster van het boek “Eigen regie als basis”, dat tevens tijdens deze avond werd gepresenteerd.

Doel van de avond was het benadrukken en inspireren van studenten, leraren, werkgevers en werknemers om ieder zijn of haar kennis te vergroten binnen dit enorm uitdagende en leerzame vakgebied.

Als klap op de vuurpijl werd een goed doel gesponsord: gekozen was voor het werk van ADI in Israël. Namens ADI, enorm bedankt!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.