Even in andermans schoenen staan

Als onderdeel van ADI’s ‘Tikkun Olam’-programma (wat vertaalt naar “reparatie van de wereld”) voerden leerlingen van de ‘ORT Granberg School’ in Kiryat Tivon, een dorp in Noord-Israël een toegankelijkheidsonderzoek uit op het schoolterrein en in de omgeving.

De leerlingen werden in groepen verdeeld. In elke groep zaten sommige leerlingen in rolstoelen, andere kregen krukken, van sommigen werden de ogen bedekt en zij kregen een blindenstok tot hun beschikking. Bij anderen werd, om slechthorigheid na te bootsen, de oren bedent met ruisonderdrukkende koptelefoons.

Het resultaat was verbluffend. De studenten hebben de moeilijkheden aan den lijve ondervonden en schreven een gedetailleerd rapport dat zij later overhandigden aan de verantwoordelijken van school en de lokale gemeente om extra aandacht te vragen voor de obstakels die mensen met een beperking, tegenkomen.  

Omstanders reageerden enthousiast op het initiatief en erkenden dat dit een belangrijke stap in de goede richting is.

Grote dank aan Menashe, de lokale coördinator, voor het leiden van het programma!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.