Gefeliciteerd ADI-hoveniers!

Vorige week ontvingen circa 20 mannen en vrouwen met diverse vormen van fysieke en/of mentale beperkingen, certificaten van ‘Sapir Academic College’ in Zuid-Israël. Het leergierige gezelschap dat deel uitmaakt van het “Tuiniers Zonder Grenzen”-rehabilitatie- en werkgelegenheidsprogramma, had met succes de “Inleiding to Eco-landbouw”-cursus afgerond.

Het programma werd door “Shomer haChadash” (een Zionistische vrijwilligersorganisatie dat zich vooral bezighoudt met het promoten van landbouwprojecten) en het Ministerie van Sociale Zaken het leven in geroepen en het programma past feilloos aan met de doelstelling van ADI: het integreren van mensen een meervoudige beperking binnen de arbeidsmarkt.

Dus, reden voor een feestje en een gepaste ceremonie. Want, met dit certificaat op zak kunnen de hoveniers nu in heel Israël betaald werk zoeken op het gebied van ecologische landbouw. Voorheen, waren de studenten officieel werkloos, nu kunnen zij dat veranderen. De CV’s kunnen de deur uit!

“Ik ben zo opgewonden. Ik heb geen cursus gevolgd sinds ik in de eerste klas zat”, zegt Emmanuel Nagash, tuinman bij ADI Negev – Nahalat Eran. “Het is moeilijk te bevatten dat dit echt gebeurt. Voor mij is het een nieuw begin.”

ADI is trots en dankbaar. Trots op onze studenten en het begeleidend personeel en de vrijwilligers. En vooral dankbaar, voor de zegeningen die wij mogen ontvangen. Dat, samen met de ondersteuning en het vertrouwen van alle betrokken instanties en onze supporters, slagen wij er samen in de levens van talloze mensen positief te beïnvloeden. Wat een teamwork!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.