Geschiedenis schrijven bij ADI Negev – Nahalat Eran

Wij hebben vandaag een wel heel speciale ceremonie mogen ervaren in het zuiden van Israël. De opening van ADI Negev – Nahalat Eran’s eigen rehabilitatieve ziekenhuis.

De premier van Israël, Naftali Bennett, de minister van Volksgezondheid, Nitzan Horowitz, ADI-management, collega’s van ADI Jeruzalem en de oprichter van ADI Negev – Nahalat Eran, Doron Almog en zijn vrouw Didi hadden de eer om dit speciale moment officieel in te luiden.

Tot vandaag was er geen enkel rehabilitatief ziekenhuis aanwezig in een regio dat 60% van de Staat Israël beslaat. Een regio die niet alleen kampt met een tekort aan dergelijke ziekenhuisbedden, maar ook een regio die bewoners tot voor kort niet optimaal met deze essentiële vorm van zorg kon voorzien.

Met de opening zullen wij bij ADI Negev – Nahalat Eran voor een groot deel in dat gebrek voorzien middels de opening van in eerste instantie twee afdelingen met beiden 36 bedden. Tevens zal het ziekenhuis voorzien in hoognodige werkgelegenheid en daarmee een economische impuls zijn voor de directe en wijdere omgeving.

Het ziekenhuis zal ook het zogenaamde “Translationeel Onderzoekslabratorium” huisvesten, ook wel de “Negev Lab” genoemd. Bij deze vorm van onderzoek wordt een directe samenwerkingsvorm toegepast waarbij de expertise van wetenschappers de expertise van zorgverleners aanvult (en toepast) om de gezondheid van de patiënt op een directere manier te verbeteren.

De oprichting van het labratorium is het resultaat van een hechte samenwerking tussen ADI Negev – Nahalat Eran en de in Be’er Sjeva gevestigde Ben Gurion Universiteit.

Maar daar stopt het niet. Buiten bovengenoemde faciliteiten zullen er ook een waar sportcentrum, bezoekerscentrum, een aanbod in specialisaties in de verschillende vormen van rehabiliteitszorg worden gerealiseerd. En er is ook aan de spirituele behoeften gedacht van buurtbewoners en bezoekers middels de bouw van een eigen synagoge. Een winkeltje om bezoekers en patiënten van een nodige kop koffie- en meer, te voorzien staat ook in de planning.

We zijn enorm dankbaar en trots dat wij rehabilitatie-therapie en verzorging dichter bij de bewoners van zuid-Israël hebben mogen brengen. En middels de eindeloze lokale en internationale toewijding en het streven naar nóg betere en persoonlijkere zorg, verwachten wij bij ADI dat het hier niet bij zal blijven.

We hopen u allen welkom te mogen heten in ADI’s “Harvey and Gloria Kaylie Rehabilitation Medical Center”. Dr. Itzhik Siev-Ner staat aan het roer van het ziekenhuis, wij wensen hem enorm veel succes!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.