We geven de moed niet op met Hila

EO Metterdaad aflevering 3: Zondag 3 december na De Kapel, NPO2, 10.05uur met een herhaling op donderdag 7 december in Geloof en een Hoop Liefde, NPO2, 17.50uur

Hila is zeventien en houdt van zingen, hiphopdansen en fietsen. Dat klinkt als een doorsnee meid. Het grote verschil is alleen dat Hila haar hobby’s niet meer kan uitoefenen. Tijdens het fietsen werd ze geschept door een auto, waardoor ze ernstig hersenletsel opliep en in coma raakte. Ze kan niet eens meer met haar familie en vrienden praten. Althans, dat was zo.

In de zorginstelling ADI, waar Hila woont, hebben ze een nieuwe speciale computer. Ze kan ‘praten’ door haar ogen naar de juiste letter op het scherm te bewegen. De hulpverlener vertelt trots: “Gisteren heeft ze dat voor het eerst gebruikt en het eerste woord was ‘papa’.” Haar vader glundert bij het weerzien van zijn mooie meid. De situatie raakt hem en is pijnlijk, maar de nieuwe mogelijkheid tot communicatie maakt hem blij. Hij hoopt op verdere ontwikkeling. “We geven de moed niet op met Hila. Hila is een vechter.”

Hila krijgt in de zorginstelling de juiste zorg en daarbij hoop op vooruitgang. Wilt u aan meer kinderen deze zorg en hoop geven? Doneer nu!

Bekijk de uitzending….

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.