Gezellige drukte van jewelste!

Het was een drukte van jewelste vorige week op de mooie campus van ‘ADI Negev ꟷ Nahalat Eran’ in Zuid-Israël. De reden: een bezoek van het ‘National Prayer Network – Taiwan’ bestaande uit een groep van ca. 400 kleine kinderen, tieners, volwassenen en ouderen. Zij arriveerden met welgeteld 8 tourbussen en brachten een overvloed aan positieve energie en gelach met zich mee.

Het gezelschap werd begeleid door Pastor Lily en dit bezoek was een bevestiging van een warme vriendschap tussen het NPN en ADI. Dit bezoek was niet het eerste aan ADI. Twee jaar geleden werd ADI al geëerd met een Taiwanese delegatie en afgelopen november beantwoordde de oprichter van ADI Negev, generaal-majoor Doron Almog en zijn vrouw Didi dit met een bezoek aan Taiwan. Dit laatste evenement werd door bijna 1.500 mensen bezocht met voornamelijk leiderschapsrollen en -functies.

Terwijl het amfitheater geleidelijk volstroomde, werden er ondertussen door een groep Taiwanese tieners danspassen geoefend. Die werden later in de praktijk gebracht middels een optreden waar de bewoners en werknemers van ADI duidelijk van genoten. Pastor Lily plantte samen met Directeur Avi Wortzman tevens een boom.

Na meerdere dankwoorden en wensen om de vriendschap tussen het NPN en ADI te blijven waarborgen, werd het gezelschap in 8 groepen verdeeld en door ADI-personeel rondgeleid op de campus. Het hydrotherapie zwembad, gebouwd in 2011 werd aangedaan en de ‘ta’asuka’, de dagbesteding waar de bewoners allerlei creaties vervaardigen (zie: https://adi-il.de/ADI-webshop/). Tevens werden enkele klasjes bezocht en de bezoekers genoten volop van de nieuwsgierige kinderen die het bezoek aandachtig bestudeerden.

De bezoekers waren onder de indruk van ADI’s lesmethodes en filosofie. Bij ADI wordt er niet gekeken naar de afkomst of het geloof van de bewoners. Iedereen wordt met eindeloze liefde bejegend en voor elke bewoner èn bezoeker die ADI aandoet voor therapieën, wordt er tijd gemaakt. Dit met de nodige positieve resultaten!

De tours werden afgesloten met het planten van Leeuwenbekjes. Met het planten werden de bezoekers in staat gesteld een fysieke connectie te maken met het land Israël en deel te zijn van de groei die continue plaatsvindt bij allevier de faciliteiten van ADI in Israël.

De bezoekers keerden terug naar de bussen met een grote glimlach en hiermee eindigde een gezellig en geslaagd bezoek. Eén waarbij de zon ons gedurende de ca. 3 uur, vergezelde.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.