Goede doelen veiling kistje meischol bekend

Visserijdagen kiest MERCY SHIPS voor 2018 en ADI NEGEV 2019

Stichting Visserijdagen Urk heeft de goede doelen vastgesteld voor de veiling van het kistje meischol in 2018 en 2019.
Voor 2018 viel de keuze op MERCY SHIPS uit Rotterdam en voor 2019 is de keuze gemaakt voor ADI NEGEV uit Israël.

De veiling van het kistje meischol is een jaarlijkse activiteit van de stichting om het productschol, dat in deze periode op zijn best is, te promoten. De veiling vindt plaats op de maandag voorafgaand aan Hemelvaartsdag. In 2017 ontving de Stichting Schreeuw om Leven zo een bedrag van 102.000 euro.

Selectieprocedure
Voorde veilingopbrengst 2018 hadden zich tien goede doelen gemeld. Na een voorselectie bleven twee organisaties over: MERCY SHIPS (waarvoor plaatsgenoot Jacob Jurie van den Berg momenteel vrijwilligerswerk vervult) en ADI NEGEV uit Israël (waar inmiddels meerdere plaatsgenoten stage hebben gelopen). Beide doelen kunnen op veel sympathie rekenen van het bestuur. De veiling van 2018 vindt plaats op maandag 7 mei 2018.

Reactie
Voorzitter Klaas Jelle Koffeman is namens het bestuur zeer content met de uitkomst: „Beide organisaties doen ontzettend goed werk voor de minderbedeelden in de wereld, de ene in Afrika en de andere in Israël. Daarnaast hebben beide organisaties een actuele link met Urk. Ik hoop dat we ze blij kunnen maken met een mooie opbrengst.”

Bron: Het Urkerland

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.