Groen licht voor groene zorg

Het revalidatiedorp ADI Negev heeft zijn rijke aanbod aan zorg uitgebreid: Onze ‎zorgboerderij (naar Nederlands model) stelt mensen met een handicap in staat om in ‎de landbouw en veeteelt mee te werken en zo een zinvolle dagbesteding te hebben. De ‎deelnemers worden betrokken bij alle aspecten van landbouwwerk en de verzorging ‎van dieren.

Met de hulp en begeleiding van de ‘The Eleven Floawers Foundation’ en tevens de ‎ondersteuning van geweldige Urkervisbedrijven heeft ADI het eerste project in zijn ‎soort in heel Israël kunnen openen. ‘The Eleven Floawers Foundation’ staat voor de ‎positieve ontwikkeling voor mensen met een handicap en heeft als doel zorglandbouw ‎naar Israël te brengen en groot te maken op nationaal niveau. Dit nieuwe initiatief is ‎gericht op mensen met speciale behoeften en zal hen in staat stellen te werken op ‎Israëlische boerderijen. Tevens zal ADI lokale boeren adviseren en begeleiden om ‎ook mensen met een beperking in te zetten op hun boerderij.

De ADI Negev-Nahalat Eran Green Care Farm heeft een oppervlakte van ongeveer 16 ‎dunams (ongeveer 1,6 hectare) en zal werkgelegenheid bieden aan 24 deelnemers ‎naast de 20 speciale hoveniers die momenteel al in het dorp werkzaam zijn in de ‎plantsoendienst. De kersverse deelnemers aan dit programma in ADI Negev zijn de ‎afgelopen dagen al begonnen met de grootschalige aanplanting.

Onze enthousiaste deelnemers werden voor al dit planten, vroeg wakker om aan de ‎slag te gaan: eerst moest de grond bewerkt worden, groenten en kruiden geplant worden en de ‎kassen klaarmakengemaakt.

En werk in aanplanten was er in overvloed! Begin deze maand al werden er van sla en venkelknollen, beiden minstens 1600 gezaaid en 800 witte en 800 rode kolen. De sla ‎kan vanaf de één na laatste week van september geplukt worden, de venkel ca. 3 weken ‎later en de kolen moeten omstreeks eind november geoogst kunnen worden.

In onze pas afgeronde kassen is men ondertussen ook begonnen aan de komkommer- en ‎aardbeienteelt. De komkommers en aardbeien zullen na ca. 6 weken geoogst kunnen ‎worden.

We kunnen niet wachten om komend jaar de vruchten van onze nieuwe toegankelijke ‎boerderij te proberen. Het belangrijkste voor ons is echter om deze speciale mensen in ‎hun kracht te zetten en het potentieel te bevorderen door middel van ‎werkgelegenheid!‎

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.