Herinneringsteken op de deurpost

“[…] ..en gij zult ze schrijven op de deurposten van uw huis en aan uw poorten.” – Devarim (Deuteronium) 6:9. Deze passage, deel van het belangrijkse Joodse gebed, het “Sjema Israël”-gebed, klinkt u vast wel bekend.

En tijdens uw bezoek aan Israël bent u ze vast wel eens tegengekomen: een ‘mezoeza’. Het kokertje dat wordt bevestigd aan de deurpost met daarin een stukje perkament, met diezelfde tekst en nog twee andere passages, daarop geschreven. Mezoezot, meervoud van mezoeza komen in alle kleuren, groottes en variaties. Eenvoudig doorzichtig plastic, hout, in diverse vormen en kleuren en versierd met evenveel verschillende kleuren en decoraties.

En bij ADI Jerusalem hebben ze er een wel heel unieke variant van: één geproduceerd door de bewoners met het perkamentje netjes opgerold door de bewoners en in de mezoeza-koker gestoken en uiteindelijk ook nog eens bevestigd door de bewoners op de toegankelijke hoogte.

Er is voor zowel profane als spirituele zaken altijd interesse bij ADI! Integratie is niet alleen maar een mooie term natuurlijk.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.