Itzik’s wonderbaarlijke revalidatie

De 45-jarige Itzik Bukra, getrouwd en vader van 3 kinderen van 8, 7 en 2 jaar uit Beër Sjeva, kwam op ADI Negev’s revalidatieafdeling terecht, na een ernstig ATV-ongeval in het veld.

Itzik, een ervaren ATV-er, reed met een vriend in het veld en reed voorop. Op een moment van onoplettendheid, toen hij achterom keek om te zien hoe het met zijn vriend ging (die een beginner was), merkte hij een greppel in de grond, niet op. Itzik viel in de greppel en was niet in staat om te bewegen en schreeuwde het uit van de pijn.

Na een ingewikkelde reddingsoperatie werd Itzik naar het Soroka-ziekenhuis in Beër Sjeva gebracht, waar hij een spoedoperatie onderging en op de intensive care werd opgenomen. Van een onafhankelijk en actief persoon werd Itzik volledig afhankelijk van zijn omgeving terwijl hij het grootste deel van de dag in bed lag, depressief en met veel pijn. Op een gegeven moment werd besloten dat het beter voor hem zou zijn om overgeplaatst te worden naar een ziekenhuis in het centrum van het land om deel te nemen aan een revalidatietraject. Maar Itzik weigerde omdat hij dicht bij zijn kinderen en familie wilde zijn.

Een familielid dat in het verleden ook bij ADI Negev was behandeld, raadde aan daar ook heen te gaan. En zo geschiede het. Sinds zijn komst boekte Itzik buitengewone vooruitgang. En na een lange tijd in een rolstoel te hebben gezeten zonder het onderlichaam te kunnen bewegen, begon hij langzaamaan te lopen met een loopband, daarna met krukken, tot Itzik zelf in staat was zelfstandig te lopen en voort te bewegen! En dit allemaal, binnen 6 weken na aankomst bij ADI Negev – Nachalat Eran.

Itzik zegt dat het personeel van ADI Negev – Nahalat Eran “hem weer tot leven heeft gewekt”. Hij kan nu zijn kinderen weer oppakken en met hen spelen. Vanuit een staat van volledige afhankelijkheid van anderen is hij onafhankelijk geworden en in staat voor zichzelf te zorgen.

Itzik moet zijn rehabilitatie-oefeningen nog steeds blijven uitvoeren en we wensen hem volledige genezing en een spoedige terugkeer naar de routine toe!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.