Jeruzalem Marathon 2021

Na een jaar zonder marathon in verband met COVID-19, vond dit jaar de ‘Jerusalem Marathon’ gelukkig weer als vanouds plaats. En natuurlijk was ADI ook vertegenwoordigd! Samen met ca. 20.000 andere deelnemers werden de felgroene t-shirts van ADI door bewoners, medewerkers en vrijwilligers met veel trots gedragen.  

De marathon die sinds 2011 wordt georganiseerd, biedt 6 verschillende parcours aan; de ‘volledige’ marathon van 42,2km, de halve marathon van 21,1km, een 5- en 10km parcours en twee unieke parcours; de “familie race” en de “community race”. De laatste twee parcours stelt hen in staat die minder uit sportieve overtuiging mee willen doen en het meer doen om het gezellige event zelf. Wat de verschillende parcours gemeen hebben, is de verscheidenheid aan deelnemers en aan het uitzicht tijdens de routes.

Bijna geen deel van deze wereldstad wordt overgeslagen. De Oude Stad van Jeruzalem, het centrum van de stad, maar ook de omgeving van het bekende ‘Sachar’ park en het Israëlische parlementsgebouw de “Knesset”, worden aangedaan. Dit maakt de marathon extra leuk om aan deel te nemen en normaal gesproken trekt dit mede daarom ook veel internationale deelnemers en toeschouwers.

De ADI-shirts werden vooral gespot op de ‘”community race”, een parcour van 800 meter waaraan welgeteld 5.000 deelnemers aan deelnamen. Het doel van dit parcours is om vooral organisaties de kans te geven hun respectievelijke organisatie en bewoners uit te laten blinken en elke deelnemer te voorzien met een schitterende medaille. Tevens worden non-profit organisaties die zichtbaar teruggeven aan de maatschappij ook ondersteund middels sponsoring –deelnemers hebben de keuze om (een deel van de) registratiekosten toe te wijden aan een organisatie naar keuze.

Voor Jeruzalem-liefhebbers, zie hier luchtbeelden van de marathon-in-actie: https://fb.watch/8-OwDg5wbX/

De volgende marathon, die wat eerder als normaal zal worden gehouden om de annulering van 2020 goed te maken, zal op 25 maart 2022 al plaatsvinden! Bent u ook van de partij? Uw ADI-t-shirt leggen we graag voor u klaar!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.