Koningin voor een dag

Een wel heel feestelijke dag dat meestal samenvalt met het Chanoeka-feest is ‘Koningin voor een dag’.

Deze traditie is eens door vrijwilligsters gestart en met veel enthousiasme “officieel” geadopteerd en gemarkeerd op de kalender. Op deze dag worden de bewoonsters van ADI Jeruzalem extra verwend. En wat vooral op een dag als deze opvalt, is de mobilisatie en goedheid van zoveel mensen. Want toen er een verzoek werd verstuurd middels Whatsapp en mond-op-mond reclame waarin werd vermeld dat ADI Jeruzalem naar vrijwilligers zocht die graag hun make-up-ervaring en cosmetische kunsten wilden loslaten op onze bewoonsters, werd dit met veel liefde beantwoord.

En wat vooral opviel, was het feit dat dit mensen betrof die voorheen nog nooit van onze organisatie hadden gehoord maar zo onder de indruk waren van het initiatief en graag een handje wilde helpen.

Met heel veel geduld en zichtbaar veel plezier brachten meerdere dames de dag door met ADI bewoonsters die zij op professionele wijze opmaakten en verzorgden. Tevens brachten zij schitterende cadeau’s mee; een compleet verzorgingspakket, een persoonlijk opmaaktsetjes met o.a. een kam, borstel, make-up en een haaraccessoire, maar ook brachten zij met hun bezoek, een kennismaking met nieuwe mensen mee. Dezelfde groep verzorgde tevens een make-up workshop voor ADI’s vaste bewoonsters.

Elk verzorgingspakketje was voorzien van een handgeschreven berichtje, geaddresseerd aan elke bewoonster waarop stond: “Jij bent een echte koningin ❤️ “

Op hetzelfde moment bevond zich ook een groepje vrijwilligsters zich onder deze speciale groep aan bezoekers die alle bewoners met een versgeplukte bloem voorzag die in de meeste gevallen ook werd omgetoverd tot een schitterende haarversiering. Dit is wel heel passend voor een koningin: elegant opgemaakte gezichten met vers gekapte en versierde kapsels!

Oordeel zelf, zien onze bewoonsters er niet koninklijk uit? Onze dank gaat uit naar de geweldige vrijwilligsters op deze dag! En natuurlijk naar het ADI personeel die deze dag zo geweldig heeft georganiseerd –zoals elk jaar! Het was een dag vol ware schoonheid!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.