Lezing door Rikki Frohlich uit Israël

Op dinsdag 13 september is er in Kesteren een bijzondere bijeenkomst met Rikki Frohlich van ADI uit Israël. SGP’er Elbert Dijkgraaf verzorgt de opening van de avond.

U bent van harte welkom bij de lezing door Rikki Frohlich uit Israël. Zij werkt als hoofdverpleegster bij ADI Jeruzalem. ADI is Israëls grootste zorgnetwerk voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Tevens zal (onder voorbehoud van kameragenda) op deze avond de heer Elbert Dijkgraaf (Tweede Kamerlid namens de SGP) een inleiding geven over zijn bijzondere band met de organisatie ADI.

De avond wordt gehouden op D.V. dinsdag 13 september om 20.00 uur in de grote zaal van de Schutse te Kesteren.

Zorg voor kwetsbaar leven
Rikki Frohlich werkt als hoofdverpleegster bij ADI Jeruzalem, een instelling die zorg biedt aan patiënten met een meervoudige handicap en complexe medische condities. Haar lange ervaring als verpleegster en de gestroomlijnde samenwerking met allerlei disciplines binnen de hulpverlening, zijn van cruciaal belang voor de bijzondere groep patiënten waarmee zij werkt. Deze kinderen vormen zonder twijfel de meest kwetsbare groep in de Israëlische samenleving. Bij ADI staat de beschermwaardigheid van deze kwetsbare levens op de eerste plaats.

Bij ADI komen ook regelmatig vrijwilligers vanuit Nederland een aantal weken of maanden werken. Vrijwilligers helpen dan mee in de zorg voor de kinderen van ADI. Tijdens de lezingen van Rikki Frohlich zal dan ook aandacht besteed worden aan de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Israël.

Medisch-ethische dilemma’s
Tijdens de lezing zal Frohlich ingaan op medisch-ethische dilemma’s waar zij in de zorg mee te maken krijgt. Als orthodoxe Jodin zal zij een toelichting geven hoe daar in de Joodse traditie over wordt gedacht en hoe ADI dat in de praktijk brengt. Naast uitstekende zorg voor de zwakste medemens, besteedt ADI ook veel aandacht aan bewustwording en acceptatie in de Israëlische maatschappij van kinderen met een handicap. Want helaas heersen er nog veel vooroordelen in sommige delen van de samenleving over deze kwetsbare groep.

Praktische gegevens
De lezing van mevrouw Frohlich en de heer Dijkgraaf vindt plaats op D.V. 13 september van 20 tot 21.45 uur. Locatie: De Schutse (grote zaal), Stationsstraat 28 in Kesteren. Mevrouw Frohlich spreekt Engels, er zal Nederlandse vertaling zijn. Toegang is gratis, er zal gecollecteerd worden voor het werk van ADI. Tevens is er verkoop van Israël-producten.
De avond staat onder auspiciën van de stichting Christenen voor Israël uit Nijkerk.

Bron: https://christenenvoorisrael.nl/agenda/lezing-rikki-frohlich-in-kesteren-met-inleiding-door-elbert-dijkgraaf/

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.