Nationale service bij ADI

Bij ADI Jeruzalem en ADI Negev – Nahalat Eran rennen, zingen, dansen en steken 70 jongens en meiden hun handen uit de mouwen.

Elke dag, 7 dagen per week, voorzien zij bewoners en ADI-medewerkers met een helpende hand en een glimlach.

Met het werk op onze beide afdelingen –in de Negev, circa 50 vrijwilligers en in Jeruzalem, circa 20, vervullen deze jongeren hun nationale dienstplicht, in het Hebreeuws, “sherut leumi” genoemd. Officieel is deze vorm van dienst een vervanging van de nationale (militaire) dienst. Echter, om religieuze-, medische- of fysieke redenen kan deze vorm van “vervangende” dienst kunnen worden aangevraagd. Een jaar is de minimum tijdsduur maar veel vrijwilligers besluiten er een tweede jaar van te maken.

ADI Jeruzalem bezocht samen met andere vrijwilligersorganisaties een lokale hoger onderwijsinstelling om de studenten aldaar te informeren hoe gaaf en betekenisvol het wel niet is om bij ons vrijwilligerswerk te doen. De ADI-tafel was goed zichtbaar met onze groene t-shirts, armbandjes en ballonnen. We zijn er zeker van dat we ook voor volgend jaar weer voorzien zijn van een geweldige groep aan toegewijde vrijwilligers.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.