Nederlandse ondersteuning voor hydrotherapeutisch zwembad in Jeruzalem

Bij “ADI Jerusalem” was er onlangs reden voor een feestje.

Julian, Cariël en Jacco deden vorige maand mee met de “Jerusalem Marathon” en vroegen in de weken voorafgaand, vrienden, familie, collega’s en werkgevers om hen te sponsoren. Al het opgehaalde geld zou ten goede komen aan hydrotherapiesessies en materiaal voor de ADI-lokatie in Jeruzalem waar tientallen bewoners gebruik maken van deze enorm effectieve vorm van therapie.

En een respons kwam er! De sponsors konden de voorgenomen (sportieve) inspanningen in en rondom de Oude Stad van Jeruzalem wel waarderen. Middels bijna 170 donaties werd er een schitterend bedrag opgehaald van 5,500 euro.

Het was voor alledrie de eerste keer dat zij meerenden met een halve of hele marathon en waren al maandenlang aan het trainen voor de grote dag. En nog voordat ze in Israël waren aangekomen, besloten Julian, Cariël en Jacco tevens een week toe te voegen aan hun bezoek. Dit stelde hen in staat veel van de Bijbelse “highlights” te kunnen bezoeken.

Twee dagen voor het einde van hun actieve vakantie werden ze welkom geheten bij ADI om de cheque met het opgehaalde bedrag te overhandigen aan een dankbare Yaël Megido, de manager van het zwembad die aan de jongens uitlegde waarom hydrotherapie zo belangrijk is voor ADI’s bewoners die veelal met meervoudige en complexe beperkingen te maken hebben.

Maar het bleef niet bij 1 cheque die ochtend. Yaël mocht een tweede cheque in ontvangst nemen. En in dit geval betrof het een cheque op naam van Het Hoornbeeck College, lokatie Apeldoorn.

Eind vorig jaar verzorgden enkele derdejaars welzijnsstudenten van deze lokatie een interessant symposium genaamd “Eigen regie in de gehandicaptenzorg”. De opgehaalde fondsen die avond -3,000 euro!- zouden naar Stichting ADI in Israël gaan. Er is uiteindelijk gekozen om de hydrotherapievoorziening in Jeruzalem te ondersteunen.

Van het totale bedrag zullen onder andere twee verstelbare en rolbare wasstoelen gefinancierd worden, tientallen stuks aan badkleding voor personeel en bewoners worden besteld en het aantal therapiesessies worden uitgebreid. Ook zullen speciale vesten worden aangeschaft die zo zijn ontworpen om bewoners die aan de beademing zitten, in staat stellen op een meer comfortabele en productievere manier deel te laten nemen aan de hydrotherapiesessies.

Het personeel en de bewoners van ADI zijn de heren, dames op lokatie Apeldoorn en alle sponsors enorm dankbaar. Het was werkelijk een ochtend van gulheid, toewijding en dankbaarheid bij ADI!

Enorm bedankt!

We need your support!

By donating to ADI Israel, YOU will help us meet our goal to enable each child, regardless of the severity of disability.