Nieuw speelgoed ADI Jeruzalem

Miki, de chauffeur van ADI Jeruzalem had onlangs een mooie rit naar de havenstad Asjdod voor de boeg. En niet om een ADI-bewoner op te halen na een medische behandeling of om –zoals ook sporadisch voorkomt, even uit te waaien aan de kust met een bewoner, maar om wel een heel mooi cadeau op te halen voor de bewoners van ADI Jeruzalem dat eerder die week was gearriveerd uit Nederland na een lange reis op zee.

ADI Jeruzalem zou worden blijgemaakt met schitterend handgemaakt, houten speelgoed van top-kwaliteit. Speelgoed dat met heel veel liefde en passie is vervaardigd en speciaal aangepast is voor kinderen en jongvolwassenen met meervoudige beperkingen. Bij aankomst terug in Jeruzalem pakten ADI Jeruzalem’s directrice Shlomit Grayevsky samen met haar collega’s enthousiast de dozen uit en raakten onder de indruk van het vakmanschap en oog voor detail. Na wat instructies door onze Nederlandse collega Shraga Evers, kon een deel van het speelgoed gelijk al in gebruik genomen worden. Een ander deel van het speelgoed zal op specifieke muren van lokaaltjes worden bevestigd.  

En wat het allemaal nog specialer maakt, is het verhaal achter de gulle donors van deze mooie donatie!

Voormalig schepenbouwer Piet en verpleegkundige Trudy van der Vlist uit het Overijsselse Steenwijk besloten dit jaar met pensioen te gaan. Na vele jaren houten meubilair, speelgoed en andere houten constructies te vervaardigen in hun eigen houtfabriekje, besloot het stel om al het overgebleven speelgoed te doneren aan een goed doel. En het mocht zo wezen dat ze naar een thuis zochten voor het speelgoed in Israël, daar Israël wel een heel speciale plek heeft in hun hart.

Dit was tientallen jaren geleden al op te merken toen Trudy in de kiboets te vinden was om vrijwilligerswerk te doen. En na een volgend bezoek samen met haar man Piet, volgden er meer. Piet en Trudy begonnen enorm te genieten van hun vakanties in Israël en van het land te houden. Het leek hen daarom extra speciaal om dit speciale hoofdstuk in hun leven af te sluiten met een mooi gebaar richting de Staat Israël en haar bewoners. En er zat voor Trudy nog een extra persoonlijk tintje aan dit gebaar: Trudy groeide namelijk op met een gehandicapte zus. Dit zorgde ervoor dat zij veel ervarding opdeed met de verzorging maar ook dagelijkse omgang met mensen met een beperking.

Het speelgoed zal –en wordt met veel plezier en dankbaarheid in gebruik genomen in Jeruzalem.. en als we erbij stil staan, een cadeau geven aan de mensen waar zij zo bekend mee zijn en een speciaal plekje voor hebben in hun hart, wonend in het land dat tevens zo’n speciale plek heeft in hun hart, een mooiere combinatie bestaat er toch niet?

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.