Noodsituatie bij ADI

Zaterdagochtend werd Israël met afgrijzen wakker toen Hamas-terroristen talrijke dorpen een drukbezocht muziekfeest in de Negevwoestijn infiltreerden en  inmiddels meer dan 4,500 raketten vanuit de Gazastrook op Israël werden afgevuurd. Op het moment van dit schrijven staat het dodenaantal van deze gruweldaden op 1,300+. Ook raakten bijna 2,500 mensen gewond en zoals tot dusver is bekend, werden circa 130 mensen -mannen, vrouwen, gehele families en ouderen.

Tot ons grote verdriet zijn wij ook minstens 1 collega kwijtgeraakt. Een van de verzorgsters van de bewoners, Edna, kwam na een nachtdienst thuis en werd daar bij aankomst vermoord door terroristen. En nog een drama vond plaats. De moeder van een van onze collega’s werd op weg naar de synagoge vermoord, met een zak snoep in haar handen. De dag ervoor hield ze nog haar pasgeboren kleindochtertje vast, de dochter van onze collega.

ADI Negev – Nahalat Eran ligt hemelsbreed op slechts 20 km afstand van de Gazastrook en amper 14 km van de lokatie van het muziekfestijn. Dat had als resultaat dat enkele van de eerste slachtoffers van de slachtpartij bij ADI Negev kwamen vragen om hulp; zij werden met spoed behandeld in ADI Negev’s ziekenhuis en maken het goed.


Momenteel doet het personeel er alles aan om de uitzonderlijke zorg te blijven bieden aan onze bewoners en revalidatiepatiënten binnen de grenzen van de vele versterkte kamers en beschermde ruimtes van het dorp. Tevens zijn tientallen IDF-soldaten door heel het dorp gestationeerd om onze ADI-familie te beschermen tegen mogelijk geweld en de chaos die hen omringt. Infiltraties van omliggende dorpen vinden momenteel nog steeds plaats.

Er is ook een nieuwe afdeling geopend die de vele gewonde burgers en soldaten van zorg kan voorzien en een kinderopvangproject is gelanceerd om ADI-werknemers zoveel mogelijk in staat te stellen te blijven kunnen werken terwijl hun kinderen veilig worden opgevangen. Voor alle bewoners proberen we de dagelijkse routine zoveel mogelijk te behouden. Activiteiten worden georganiseerd, de meeste vormen van therapie vinden plaats en bezoeken van familie blijven vooralsnog doorgaan.

We hopen dat er geen  verdere escalaties zullen plaatsvinden. Houd ons en heel Israël aub in uw gedachten en gebeden.

We hebben uw hulp nodig!

Middels een donatie aan ADI Israël, helpt u ons mee om ons doel te bereiken: Elk kind ongeacht diens fysieke of cognitieve uitdagingen, te laten bloeien!