Officiële opening beademingsafdeling ‘ADI Jerusalem’

Eerder deze maand vierde ADI Jerusalem met trots de officiële opening van haar nieuwe beademingsafdeling. De afdeling biedt state-of-the-art oplossingen voor de dagelijkse behoeften van ademhalingsafhankelijke kinderen en jongeren die voorheen moesten worden opgenomen in ziekenhuizen. Met de opening van de nieuwe afdeling kunnen ADI’s bewoners die continue beademing nodig hebben nu genieten van scholing, recreatieve activiteiten en sociale interactie met hun leeftijdsgenoten zonder hun thuis, ADI te verlaten.

Shlomit Grayevsky, directrice van ADI Jerusalem, zat de ceremonie voor die werd bijgewoond door vele genodigden, ministers en vrienden van ADI Jerusalem: generaal-majoor. (Res.) Doron Almog, voorzitter van ADI en voorzitter van de raad van bestuur van het Joods Agentschap; Moshe Bar Simon Tov, directeur van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid; Directeuren van grote Israëlische zorgverzekeraars, directeuren van de ministeries van Welzijn en Onderwijs, de heer Frank van Oordt, directeur van Christenen voor Israël, Nederland, leden van de ADI-raad van bestuur en andere publieke figuren en ADI-aanhangers.

Shlomit Grayevsky benadrukte: “ADI Jerusalem is een thuis voor het leven voor alle inwoners. Het is ondenkbaar dat een kind gedwongen wordt het huis uit te gaan wanneer zijn behoeften veranderen. We moeten ons eerder aanpassen om oplossingen te kunnen bieden voor alle behoeften. Zonder de samenwerking en inzet van al onze partners die hier vandaag bij ons zijn, hadden we deze droom nooit kunnen waarmaken.”

Moshe Bar Siman Tov benadrukte de samenwerking en eenheid tussen de ministeries van Welzijn, Onderwijs en Gezondheid die de opening van het nieuwe station mogelijk hebben gemaakt en sprak zijn oprechte wens uit dat ze blijven samenwerken ten behoeve van alle burgers van Israël die een speciale behandeling nodig hebben. dienst vereist.

“Het vervult mijn ziel elke keer als ik ADI Jeruzalem bezoek”, zei Frank van Oordt. “Ons partnerschap met ADI Jerusalem bestaat niet uit een paar rijke individuen; het zijn eerder tientallen gewone mensen die oprecht om de kinderen van ADI geven en zoveel mogelijk zullen doneren totdat we een aanzienlijk bedrag hebben bereikt dat kan helpen een verschil te maken. Het is zo opwindend voor ons om te zien dat onze inspanningen worden vertaald door uw prachtige werk. Het is een groot voorrecht voor ons om met u samen te werken.”

“ADI is niet alleen een thuis voor mijn dochter”, zei de moeder van Elisheva, een van de bewoners van het nieuwe station, met tranen in haar ogen. “ADI is een thuis voor ons hele gezin. Mijn dochter is misschien ziek, maar bij ADI voelen we hoop. Elke dag wordt maximaal gebruikt en zit vol optimisme. Wat de toekomst ook in petto heeft, elk moment zal op de meest zinvolle en positieve manier worden gebruikt.”

Na het ceremoniële doorknippen van het lint werden de gasten uitgenodigd om de bewoners van de beademings-afdeling van de school te ontmoeten terwijl zij lessen volgden met hun leeftijdsgenoten op de interne school voor speciaal onderwijs van ADI Jerusalem.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.