Onze vrijheid vieren bij ADI

Het Pesach-feest staat voor de deur. Aankomende woensdagavond zal de Joodse wereld middels de traditionele “seider”-maaltijd, de uittocht uit Egypte en de 10 plagen die daaraan vooraf gingen, nabootsen.

En het gebod om “je kinderen te vertellen wat G-d heeft gedaan, op die dag [van de Uittocht]”, nemen we bij ADI heel serieus. Al meerdere dagen zijn we druk in de weer om onze kinderen voor te bereiden op deze belangrijke avond. Dat doen we o.a. middels aangepaste draaiboeken waarin elke stap van de avond wordt gepresenteerd en kant-en-klare “seider”-pakketjes samen te stellen, klaar voor de grote avond.

Een belangrijk onderdeel van Pesach, waarmee de geboorte van het Joodse volk wordt gevierd, is het familie-aspect en samenzijn met geliefden. Daarom zijn op beide lokaties van ADI, in Jeruzalem en de Negev, de tafels al gedekt voor de bewoners die samen met ADI-personeel of familie het feest zullen vieren.

En, om het nog extra tastbaar te maken voor het jongere publiek mogen verkleedkostuums, gezellige activiteiten en spelletjes niet ontbreken tijdens deze speciale avond -en gedurende alle zeven dagen van Pesach. We vieren tenslotte onze vrijheid!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.