Op de koffie bij ADI Ofakim

De sociale werkplaats van ADI Ofakim, het arbeids- en beroepstherapiecentrum in het zuiden van Israël, kondigt met trots de opening aan van een nieuw café op het terrein.

Het unieke café, bemand door mensen met een handicap, probeert werknemers te helpen de fijne kneepjes van sociale vaardigheden en arbeidsetiquette te verwerven en te behouden, zodat zij met zelfvertrouwen de open arbeidsmarkt kunnen benaderen.

Het café is elke maandag open onder de noemer ‘Meaningful Monday’ en biedt een breed scala aan salades, pasta’s en desserts tegen redelijke prijzen. Inwoners van Ofakim en omliggende dorpen worden uitgenodigd om het café te bezoeken en te genieten van het eten dat met veel devotie is voorbereid en daarmee de Negev werkplaats en haar medewerkers te ondersteunen.

“De opening van het gemeenschapscafé is een belangrijke stap in de volledige integratie van personen met een handicap in onze gemeenschap”, zegt Ro’i Rappaport, de directeur van het centrum. “Naast de vele workshops die in het centrum worden aangeboden, is werkgelegenheid in het café nog een ander gebied dat de persoonlijke ontwikkeling zal verbeteren en onze werknemers het gevoel geeft dat ze een integraal onderdeel van de beroepsbevolking zijn. Ik roep alle buurtbewoners op om hun steentje bij te dragen en het eerste buurtcafé van Ofakim te bezoeken.”

Zien we u ook voor een kopje koffie?

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.