Op naar het zuiden!

…dat was recent het motto voor onze vrijwilligers van ‘ADI Jerusalem’ toen zij voor het eerst de zusterafdeling ‘ADI Negev – Nahalat Eran’ gingen bezoeken. De vrijwilligers uit de hoofdstad werden warm welkom geheten en met veel enthousiasme ontvingen zij een rondleiding door het rehabilitatiedorp van hun collega-vrijwilligers.

Na een ontspannen ontbijt samen in ‘Eshkol Park’, vervolgden het gezelschap van 15 jonge dames en heren, het grootste deel van onze excursie, namelijk naar Rahat, de eerste en grootste bedoeïenenstad in Israël. Daar ontving Husniya, een echt uitzonderlijke bedoeïenenvrouw, ons in haar bijgebouw dat versierd is met kleurrijke tapijten en gordijnen. Daar vertelde zij over haar leven, haar familie en gemeenschap en haar bedrijf, namelijk “Husnia’s huis” waar ze groepen zoals de vrijwilligersgroep ontvangt, om mensen uit alle hoeken van Israël en daarbuiten samen te brengen.

Heel typerend en toch heel indrukwekkend was de enorme hoeveelheid eten waarmee de 55-jarige de vrijwilligers verwende. De groep werd diverse traditionale gerechten voorgeschoteld en met een volle maag en met veel interesse werd de groep getrakteerd op Husnia’s zeer opwindende persoonlijke verhaal. Hierna was de tijd aangebroken voor knutselen: kleurrijke sleutelhangers produceren en versieren met kralen.

Met de souvenirs in onze bagage nam de groep afscheid van Husnia en ook van elkaar: de ADI Jerusalem-vrijwilligers gingen terug naar huis in Jeruzalem en de vrijwilligers van de Negev naar hun ADI-vestiging niet ver van Rahat vandaan.

Het was een lange dag, vol nieuwe en smakelijke indrukken en hopelijk nieuwe vriendschappen!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.