Opbrengst van het land

Ter ere van het het joodse nieuwjaar van de bomen ‘Toe Biesjwat’, werden ADI Negev’s medewerkers en vrijwilligers vandaag in groepjes getrakteerd op een smakelijke lunch. Een heerlijke hete groentesoep met versgeperste grapefruitsap toe. Het speciale aan deze lunch was niet alleen de toegewijde bewoners van ADI die met alle liefde de groenten hadden samengesteld en verzameld, maar meer het feit dat alle ingrediënten van eigen bodem waren. Van het zorgdorp zelf, wel te verstaan!

ADI Negev is sinds de zomer van vorig jaar, rijk aan nog een vorm van therapie. Dankzij de hulp en begeleiding van de ‘Eleven Floawers Foundation’, ondersteund door Urker visbedrijven, biedt ADI Negev nu ook zogenaamde ‘zorglandbouw’ aan. Onder de naam ‘Greencare farm’, voorziet dit programma gehandicapte bewoners met werk dat aangepast is aan hun vaardigheden. Het programma is een unicum binnen Israël maar bij ADI hopen wij dat dat niet zo blijft. Het doel is namelijk om dit concept ook aan lokale Israëlische boeren te introduceren en hiermee de werkparticipatie van gehandicapten, te bevorderen.

ADI’s vrijwilligers gingen vervolgens ook met lokaal geproduceerde jam naar huis. Eetsmakelijk!

Voor meer informatie en foto’s van dit geweldige project, zie: https://adi-il.de/groen-licht-voor-groene-zorg/

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.