Opening “paralympics georiënteerd”-sportcentrum bij ADI

De sportsectie van de Israëlische website “Walla” publiceerde een mooi artikel over wederom een geweldige ontwikkeling bij ADI: de lancering van het sportrehabilitatiecentrum “met een focus op paralympics”, op de ADI Negev – ‘Nahalat Eran’-lokatie.

Middels een feestelijke ceremonie en de nodige sportieve activiteiten, zagen ADI-rehabilitatie-patiënten en hun bezoekende familieleden, o.a. de directeur van ADI Negev – Nahalat Eran, Avi Wortzman, de minister van Sport en Cultuur, Hili Tropper en het hoofd van de regionale raad, Shai Hajaj op hun best tijdens de openening van het centrum dat gevestigd is in het eerder-dit-jaar geopende rehabilitatieve ziekenhuis.

Zij en andere bezoekers en werknemers namen deel aan een potje “rolstoeltennis”, “zitvolleybal” en boogschieten. Tevens gaf Noam Gershoni, eerder te gast bij ADI en een winnaar van goud tijdens het rolstoeltennis-toernooi in London in 2012 een inspirerende speech. En natuurlijk kon het aansteken van het laatste Chanoeka-kaarsje vanavond, ook niet ontbreken.

ADI’s missie is niet alleen de zorg van haar bewoners op zich te nemen en hun leven te verbeteren en hen te voorzien van persoonlijke aandacht en eindeloos geduld en liefde, ADI’s missie is tevens om de Israëlische bevolking voorlichting te geven over de gemeenschap van mensen met een beperking en haar leden te inspireren en te ondersteunen op hun pad naar rehabilitatie, acceptatie, arbeidsintegratie en erkenning. De opening –en mediapublicatie daarvan, van dit sportcentrum draagt daar aan bij.

Gili Pa’amoni, fysiotherapeute en directrice van het sportcentrum: “De oprichting van het sportcentrum komt overeen met de visie van het dorp en met de ambitie om een thuis te creëren vol respect en liefde waar iedereen, ongeacht zijn of haar vermogen, kan deelnemen aan fysieke activiteiten en zich er deel van kan voelen.”

#Hoe_ADI_gehandicaptenzorg_in_Israël_verandert

Voor het originele artikel, in het Hebreeuws: https://sports.walla.co.il/item/3547940

Foto’s: Amir Harush

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.