Parlementsleden op bezoek in de Negev

ADI Negev – Nahalat Eran werd onlangs vereerd met een parlementair bezoek van welgeteld drie ministers -minister van Financiën, Betzalel Smotrich, minister van Immigratie, Ofir Sofer en minister van “Nationale Missies”, Orit Strook- en meerdere kamerleden.

Het gezelschap werd verwelkomd door de directeur van het revalidatiedorp, Avi Wortzman en een groot aantal ADI-werknemers die de bezoekers zouden vertellen over hun specifieke taken binnen het dorp. De rondleiding bracht de bezoekers o.a. langs de diverse afdelingen en diensten die het dorp rijk is, de huisvesting van de circa 170 bewoners en zuid-Israël’s eerste rehabilitatieve ziekenhuis.

Er werd ook tijd vrijgemaakt om de bewoners te ontmoeten, de prachtige, groene en verzorgde campus op te nemen en, er was zelfs tijd om van een ijsje te genieten -die werd geserveerd door ADI-bewoners.

Tijdens het bezoek werd er gesproken over toekomstplannen voor het dorp en over plannen die al in beweging zijn gezet, zoals de bouw van wat zuid-Israël’s grootste “Children Center”-complex zal zijn: een hypermodern centrum dat als model zal dienen voor de programmering van dagopvang voor revalidatie en centra voor kinderontwikkeling in het hele land.

Het centrum zal een scala aan therapieën en professionele begeleiding bieden aan de bevolking in het zuiden van het land die momenteel nog achter loopt in vergelijking met het centrum land. Het centrum zal kinderen met en zonder speciale behoeften integreren.

Wat toekomstplannen betreft werd er gesproken over het eerste “inclusieve dorp” dat in Israël gebouwd zal worden, pal naast ADI Negev. Het dorp, dat “Daniël” zal gaan heten en volgens de planning een thuis zal worden voor circa 500 bewoners, zal zo worden ingericht dat alle voorzieningen volledig toegankelijk zullen zijn voor mensen met speciale behoeften.

Tevens zullen winkels en werkvoorzieningen gericht zijn op mensen uit diezelfde doelgroep. ADI voegt hiermee werkelijk daad bij het woord. En, de ministers? Die hebben toegezegd daarvan een nog groter deel te willen zijn.

We kunnen bij ADI wel stellen dat er geen minister of regering voorbij komt die niet bij ADI op bezoek is geweest en ongeacht ieder’s politieke affiniteit altijd onder de indruk is van ADI’s personeel en bewoners. Maar dat kan ook niet anders.. bent u weleens bij ons op bezoek geweest?

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.