Pesach bij ADI

Met het Pesachfeest herdenken en vieren we de geboorte van het Joodse volk. We zijn bevrijd van de slavernij en de uittocht uit Egypte volgde. De eindbestemming: het land Israël.

Na zoveel duizend jaar vieren we dit nog steeds. Het is nog net zo relevant tot op de dag van vandaag, maar nu in onze eigen staat, de Staat Israël.

En je moet je zoon op die dag vertellen en zeggen: “Het is om hetgeen de Eeuwige mij gedaan heeft toen ik uit Egypte trok.” (Exodus 13:8)

De traditionele ‘seider’-maaltijd zal worden nagebootst voor bewoners met de traditionele voorwerpen, de “seider-schotel” met de schitterende symboliek achter de verschillende voorwerpen, het vertellen van het Pesach-verhaal en het samenzijn natuurlijk.

Voor ADI-bewoners van ADI Negev – Nahalat Eran werd er door ADI-medewerker Chemi Lifshitz en zijn vrouw gezorgd voor een schitterende seider-maaltijd. Personeel zorg voor bloemschikkingen en het lekkere eten. Vooral op een avond zoals deze moet niemand alleen zijn!

Namens de bewoners en medewerkers van ADI: Een fijn Pesach-feest gewenst!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.