Poeriem-plezier bij ADI

Poerim wordt niet licht opgevat bij ADI Jeruzalem.

Beginnend op de eerste dag van de Joodse maand ‘Adar’ vierden ADI’s bewoners met speciale behoeften en het personeel het Poeriem-feest met schijnbaar eindeloze feestjes, spannende evenementen en speciale bezoekers. Leraren staken extra energie in het bedenken van zinvolle en uitdagende lesonderwerpen, het maken van kostuums en decoraties die de klasjes, gangpaden en kamers werden opgehangen.

Dit jaar hebben onze engeltjes zich verzameld rondom “de ladder van Jakob”, hebben jonge meisjes water uit de put gehaald, hebben boeren hun waren uitgestald en zijn de tafels gedekt voor Sjabbat. Op een andere dag werd carnaval gevierd met suikerspin en dansende dieren en gepersonaliseerde maskers, waar enorm van genoten werd.

Met Poeriem vieren we de overwinning over hen die het Joodse volk kwaad wilden uitroeien in het rijk van de Perzische heerser Achasjverosj (ca. 2,500 jaar geleden). De rol die de Joodse koninging Esther speelde in het verhaal en het in eerste instantie geheim houden van haar Joodse identiteit is de bron van de meer recentere traditie: het verkleden om diens identiteit “te verbergen”.

We kunnen nu al niet wachten tot volgend jaar met nog meer creatieve kostuums en feestjes waar bewoners net zoveel van genieten als het personeel!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.