Rennen voor ADI’s bewoners

Afgelopen vrijdag vond de jaarlijkse ‘Dead Sea Marathon’ plaats aan de kustlijn van de Dode Zee.

5.000 enthousiaste deelnemers verzamelden zich al vroeg in de ochtend om verschillende afstanden te rennen; 5 km, 10 km, 21.1 km, 42.2 km en zelfs 50 km. Voor iedere sportieveling wat wils.

Eén van de deelnemers was de Nederlandse Salomé van Oordt, dochter van voormalig directeur van Christenen voor Israël en huidig honorair consul voor de Staat Israel, Roger van Oordt. Salomé, van beroep verpleegster in een Amsterdams ziekenhuis, kwam in aanraking met ADI middels haar vader en vrienden en familie die ADI al eerder hadden bezocht en onder de indruk waren van het werk en de filosofie die ADI hanteert: “de focus op de persoon zelf en zijn of haar mogelijkheden.”

Salomé besloot het niet te laten bij “alleen” het sportieve aspect van haar deelname. Zij besloot, in samenwerking met de Christelijke jongerenorganisatie ‘Isreality’ een sponsorloop te organiseren. En mensen gaven graag gehoor aan de oproep om haar participatie te ondersteunen en daarmee, meervoudig gehandicapte bewoners van ADI te ondersteunen. Isreality produceerde een samenvatte “aftermovie”, hier te bekijken.

Uitgerust en bijgekomen van de race en genietend van een 2-daagse vakantie in Jeruzalem, bezochten Salomé en haar vader afgelopen vrijdag ADI Jeruzalem. Zij werden rondgeleid en ge-update over de ontwikkelingen bij ADI Jeruzalem.

Na warm welkom geheten te worden door de bewoners op het dak van ADI Jeruzalem en een tour van het gebouw, overhandigde Salomé een check aan de directrice van ADI Jeruzalem, Shlomit Grayevsky. Een schitterend bedrag van wel 22.386 EURO dat besteed zal worden aan de aankoop van ‘walkers’: persoonlijk afgestelde apparaten die bewoners in staat stellen te lopen, afhangend van de mogelijkheden van de bewoner. Het staat hen in staat om beetje bij beetje steeds zelf meer kracht uit te oefenen op de spieren, de motoriek te verbeteren en hierdoor geleidelijk progressie te maken. Stapje voor stapje. Tevens wordt er sondevoeding-apparatuur aangeschaft waar het merendeel van ADI’s bewoners afhankelijk van is.

We zijn Salomé en Isreality enorm dankbaar voor hun geweldige toewijding – namens de bewoners van ADI: “Toda raba!”  

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.