Scoren bij ADI Negev – ‘Nahalat Eran’

Alon Dor-On, aanvoerder van het Israëlische rolstoelbasketbalteam, stond tegenover Ido, een student van de lokale Merhavim middelbare school, voor een een-op-eenspel in de sporthal van ADI Negev’s ‘Kaylie Rehabilitation Medical Center’.

Dor-On kwam naar het dorp als onderdeel van ‘Tikoen Olam’ ‑het unieke programma van ADI dat is ontwikkeld om verandering teweeg te brengen in de manier waarop Israëlische jongeren mensen met een handicap zien en ermee omgaan‑ om studenten van de lokale middelbare school te ontmoeten en te spreken die de Negev-rehabilitatie bezochten dorp.

Inspirerend en ontroerend voor alle luisteraars, is het verhaal van Dor-On vooral bemoedigend voor sportgerichte jongeren die blessures hebben opgelopen.

Alon Dor-On, geboren in een agrarische familie uit Binyamina, blonk uit in basketbal. Op 15-jarige leeftijd raakte Dor-On betrokken bij een arbeidsongeval op het land en hoewel hij onmiddellijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis werd gebracht, konden artsen zijn voet niet redden. Na een lange revalidatieperiode realiseerde Dor-On zich dat hij nooit meer zou kunnen basketballen zoals voorheen.

Later, toen hij werd uitgenodigd om een ​​wedstrijd rolstoelbasketbal te kijken, zag Dor-On dat hij ondanks zijn handicap het spel kon blijven spelen waar hij van hield. Hij is vandaag de dag aanvoerder van het Israëlische rolstoelbasketbalteam, traint jonge atleten die een ongeluk hebben gehad en helpt hen om professionals te worden, waarbij de boodschap duidelijk wordt dat atleten met een handicap niet minder zijn dan elke andere atleet.

Zijn boodschap aan atleten die een ongeluk hebben gehad: “Laat je niet definiëren door je handicap.”

ADI Negev-Nahalat Eran kondigt met trots de opening aan van een nieuw rolstoelbasketbalteam in de sporthal van het ADI Negev-Nahalat Eran Kaylie Rehabilitation Medical Center.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.