Sponsordiner voor ADI op Urk

Topchef Biton werkt samen met koks Willem de Boer Food & Events

Artikel is geplaatst door redactie op

EMMELOORD – Willem de Boer Food & Events in Emmeloord werkt samen met David Biton: Executive Chef van het beroemde restaurant La Regence van het King David Hotel in Jeruzalem, dat bekend is van vele bekende personen die hier zijn wezen dineren en wie hier hebben overnacht. Augustus 2016 is Willem de Boer naar Jeruzalem afgereisd en heeft daar een ontmoeting gehad met David Biton.

David Biton is zaterdag in Nederland aangekomen voor zijn bijdrage aan het luxe sponsordiner voor Stichting ADI, dat aanstaande woensdag 17 mei plaatsvindt in De koningshof op Urk. ADI is een stichting welke zorg draagt voor kinderen in Israël met een ernstige meervoudige handicap. De Israëlische David Biton heeft het menu van het sponsordiner, waarvan de hele opbrengst naar deze stichting gaat, samengesteld.

Het is bijzonder dat chef Biton speciaal voor dit sponsordiner helemaal uit Jeruzalem is gekomen om samen met de koks van De Boer de gerechten te bereiden. De eerste voorbereidingen zijn in oktober vorig jaar al begonnen, toen chef Biton ook in Nederland was. Chefkok Harry Schrijver, culinair manager Erwin Stroo en chef Biton uit Jeruzalem hebben in de tussentijd diverse culinaire visies en bereidingsmethoden met elkaar gedeeld. Begin dit jaar is de kok wederom naar Nederland gekomen en samen met onze koks naar de groothandel geweest om Nederlandse producten aan de Israëlische producten te koppelen. Na verschillende proefronden is een perfect culinair samengesteld.

Maandag zijn de voorbereidingen van het officiële diner van woensdag van start gegaan. Er wordt al keihard gewerkt in de keuken. Zo worden er bouillons getrokken, diverse producten worden voorgesneden en bovendien geurde de keuken zojuist naar heerlijke gebrande noten welke in het dessert verwerkt zullen worden.

Harry Schrijver: “Biton weet ons steeds weer te verrassen met zijn kennis en kunde. Het is heel inspirerend hoe hij te werk gaat. Alles wat er in het bekende restaurant La Regence gemaakt wordt, wordt opgebouwd uit enkel grondstoffen. Als voorbeeld geef ik bonbons. Zelfs de chocolade welke gebruikt wordt maakt Biton (met zijn crew) zelf. Wij doen dat niet omdat het te arbeidsintensief is: deze manier van bereiding vraagt simpelweg te veel personeel. Wel selecteren wij zorgvuldig de producten welke we gebruiken. Voor dit diner doen wij het echter wel op Bitons manier. Het is bijzonder om zo’n diner te mogen bereiden, zeker onder leiding van deze topchef.”

Bron: http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/78183/topchef-biton-werkt-samen-met-koks-willem-de-boer-food-events/

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.