Ter herinnering aan Fu

Tegen het einde van de jaren zeventig, beval Menachem Begin een maand nadat hij tot premier van Israël was verkozen, om Vietnamese vluchtelingen toe te laten, die uit hun door oorlog verscheurde land waren gevlucht. De vluchtelingen, die vluchtten in kleine boten, werden opgepikt door Israëlische schepen.

Kau Fu, de zoon van één vluchtelingenfamilie die naar Israël werd gebracht, was niet in staat om thuis te wonen vanwege meerdere verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Hij kwam op zeer jonge leeftijd bij de ADI familie in Jeruzalem en toen hij ouder werd, werd hij overgeplaatst naar ADI Negev-Nahalat Eran. Daar verbleef Fu in een begeleid wonen omgeving tot zijn medische toestand verslechterde en hij naar de high-pendency vleugel werd verplaatst.

Fu was een geweldige bewoner, vredig en met een speciale liefde voor dieren en alle dieren gerelateerde activiteiten.

Toen hij weer aangesterkt was, keerde Fu terug naar zijn woongroep, maar overleed echter een paar maanden later, op 7 mei 2016.

Helaas was Fu’s familie helemaal niet betrokken bij zijn leven. Afgelopen mei, op de eerste verjaardag van zijn overlijden, vroeg een groep vrijwilligers die sociale dienstplicht vervullen in ADI om zijn graf te bezoeken. Toen ze daar aankwamen waren ze teleurgesteld dat er geen grafsteen was. De leiding van ADI, onder aanvoering van onze geweldige maatschappelijk werkster Merav Nadger, in samenwerking met het National Verzekeringsinstituut, namen de zaak ter harte en er werd een mooie grafsteen geplaatst ter herinnering aan Fu.

ADI, dmv haar medewerkers en vrijwilligers, blijft een thuis en een warme familie voor de meest kwetsbaren in onze samenleving, zelfs als ze niet langer bij ons zijn.

Moge zijn herinnering tot zegen zijn.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.