Ter nagedachtenis aan Judah Hertz

Op zondag 14 maart werd er bij ADI Negev – Nachalat Eran een virtuele herdenkingsdienst ter ere van het leven en de nalatenschap van onze dierbare vriend, de beroemde filantroop, wijlen Judah Hertz, georganiseerd.

Judah was één van onze jarenlange supporters en als onderdeel van zijn bijdrage, hielp hij ons bij het opzetten van het ‘safaricomplex’ en de therapeutische manege die een uitzonderlijke therapeutische hulpbron zijn voor de bewoners die er voor verschillende behandelingen komen en hen ook voorzien van een plezierige tijdsbesteding. In dit prachtige centrum, dat het hele jaar door bloeit, kunnen onze bewoners en studenten genieten van een therapeutische omgeving en een bijzondere interactie met de dieren hebben. Judah heeft ook bijgedragen aan de oprichting van een afdeling op de school voor speciaal onderwijs en aan het revalidatieziekenhuis dat eind 2021 zal openen.

Als onderdeel van de ceremonie bracht Doron Almog, oprichter van ADI Negev hulde aan Judah:

“Lieve en geliefde Judah. Ik zou je niet hebben leren kennen als onze zoon Eran niet was overleden, 14 jaar geleden. Blijkbaar kwam Eran naar deze wereld om de mate van genade en goedheid binnen de mensheid te belichten en jouw steun voor ons belangrijke werk en de inzet voor diegenen die afhankelijk zijn van onze genade. Kinderen zoals onze zoon Eran die geboren werd met een ernstig hersenletsel, die nooit sprak of oogcontact maakte en toch mijn grote leraar was.

En jij Judah, die een enorm zakenimperium hebt opgebouwd, begreep in je gevoeligheid en zuiverheid van ziel, dat kinderen en mensen met ernstige beperkingen naar onze wereld zijn gestuurd om ons gedrag te onderzoeken. Het begrip dat geld en macht een tijdelijk onderpand zijn in onze wereld, om goed te doen voor de zwakken, voor diegenen die hun lot niet kunnen verbeteren. Je begreep en leerde dat ons hart naar hun ongehoorde stem moet luisteren. Je wist en geloofde dat elk van hen de kwetsbaarheid van ons leven weerspiegelt en dat des te meer wij voor hen doen, des te beter we zullen worden.”


Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.