“Tour de ADI” heeft 8.150 EUR opgebracht!

Het was een gezellige drukte bij het “Israël Centrum” in Nijkerk vrijdagochtend. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers stonden 60+ fietsers en belangstellenden te wachten op het startsein voor “Tour de ADI”: de lang-geplande fietstocht waar enorm naar werd uitgekeken en deelnemers zou voorzien van een heel gezellige middag in de omgeving Amersfoort-Nijkerk.

En niet alleen gezelligheid stond op het menu, de tour, georganiseerd door ‘Christenen voor Israël’ en ‘Stichting ADI Israël’ had als doel om therapeutische fietsen aan te schaffen voor de meervoudig gehandicapte bewoners van ADI en, niet minder belangrijk, mensen bekend te maken met ADI’s belangrijke werk in Israël.

Iets na 10.00u s’ochtends, na welkomswoorden door de directeur van Christenen voor Israël, Frank van Oordt en een anekdote van opperrabbijn Binyomin Jacobs was het dan zo ver. De eerste etappe bestond uit Nijkerk – Amersfoort waar een bezoek aan de lokale synagoge (anno 1727) in het schitterende historische centrum van de stad was gepland. Mirjam, lid van de Joodse gemeente, voorzag het sportieve gezelschap van een zeer boeiende uitleg over het reilen en zeilen van de Joodse gemeente en over Joodse tradities en feestdagen. Voor de meeste mensen was het de eerste keer dat zij een synagoge bezochten en er werden veel vragen gesteld.

Hierna was het tijd voor het tweede deel van de tour dat de deelnemers voor een bijzonder smakelijke, Israëlische lunch naar “McLevis’s” in Barneveld bracht. Falafel in een pita-broodje, tafelzuur en heerlijke sauzen werden door de gastvrije eigenaren van McLevi’s geserveerd in een gezellige eettent, pal naast het treinstation van Barneveld waar schilderijen van Jeruzalem de muren sieren en de afstand tot de stad (3298 km) wordt vermeld op een bordje buiten.

Na even bijkomen van de culinaire ervaring was het tijd voor de laatste etappe van “Tour de ADI”. Deze laatste circa 16 km bracht de groep langs een picknickplaats in het dorpje Appel, waar alle fietsers een frisse, knapperige appel als toetje kregen aangeboden. Korte regenbuitjes konden de pret niet drukken. Bij aankomst terug in het Israël-centrum in Nijkerk, besloot heel het gezelschap aan te schuiven voor een kopje koffie en na te kletsen. Enkelen bezochten ook de prachtige winkel met Israël-producten in het centrum of bezochten de tentoonstelling “Bestemming Jeruzalem”, die tot 31 oktober te bezichtigen is.

We zijn alle deelnemers, Christenen voor Israël, opperrabbijn Jacobs, de Joodse gemeente Amersfoort, McLevi’s en alle andere belangstellenden, vrijwilligers en sponsors enorm dankbaar voor deze gezellige en productieve middag! In totaal is er 8,150 EUR opgehaald t.b.v. therapeutische fietsen voor ADI. Een schitterend bedrag waarmee wij tenminste 3 fietsen kunnen aanschaffen!

Eerder, eind 2021-begin 2022 bracht een online aktie al genoeg op voor 1 fiets. Die is (samen met nog 2 andere fietsen gesponsord door een andere donateur) vandaag gearriveerd bij ADI Negev – Nahalat Eran! De fietsen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van onze bewoners. Het gebruik ervan bevordert de algemene spierontwikkeling, het coördinatievermogen en het voorziet ADI’s bewoners van meer mobiliteit. Ook is het voor bezoekende familieleden een prettige manier van bezoeken; de ADI-bewoner kan rustig rondfietsen met de bezoekers aan haar/zijn zijde.

Wij houden u op de hoogte – zodra de 3 fietsen gearriveerd zijn, hoort u van ons! Nogmaals bedankt.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.