Tulpen uit Holland

tulpentoer

Twee busjes met grote stickers met tulpen en de tekst ‘tulpen uit Holland, met liefde’ (in het Hebreeuws, natuurlijk) trekken op straat gemakkelijk de aandacht. Met een beetje geluk krijgen we voorrang omdat men ziet dat de busjes bij elkaar horen, en de zeer geïnteresseerde kijker in de file krijgt zelfs een zakje tulpenbollen uit het raam aangeboden. Met deze busjes toert het team met de tulpenbollen het land rond voor de jaarlijkse tulpentour, georganiseerd door Christenen voor Israël. From Holland, with love.

Israël staat in het algemeen niet bekend als een liefdevol land. Sprekend met een gemiddelde Nederlander over Israël zullen termen als conflict en spanningen niet ontbreken. Toch blijkt er in Israël ontzettend veel liefde te zijn en gegeven te worden. We bezoeken enkele bijzondere plaatsen in het midden van het land waar de liefde ervanaf spat. From Israel, with love.

De kinderen bij ADI leren zelf tulpenbollen te planten

Met een druk op de knop wordt grond uit een maatbeker in een potje gegooid

De eerste plaats die we aandoen is een huis van ADI. ADI is het grootste zorgnetwerk van Israël voor meervoudig gehandicapte kinderen. We bezoeken de vestiging in Bnei Barak. Op deze plaats verblijven ongeveer negentig kinderen permanent, en zo’n honderdtwintig kinderen komen hier gedurende de dag. Er is veel leed, maar ook veel vreugde. Met liefde als belangrijkste ingrediënt bloeien kinderen hier op. Hoe zwaar de handicap van een kind ook is, er wordt altijd gestreefd naar vooruitgang. Kan een kind niet met de hand op een knop drukken? Dan doet hij het bijvoorbeeld met het hoofd. Door op die manier op een knop te drukken, helpt een van de kinderen ons met het planten van een tulpenbol: met de druk op een knop kantelt een maatbekertje vol grond en wordt leeggegooid in een potje. Een moeder die eerder bij een tulpentour bij ADI een zakje tulpenbollen ontving, zei het zo: ‘Kinderen zijn als de tulpenbollen. Als je ze geen water geeft, drogen ze uit’. Het water dat hier gegeven wordt, is liefde.

Neline Schipper – 17 november 2017

Bron: https://christenenvoorisrael.nl/2017/11/from-israel-with-love/

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.