Werken onder raketdreigingen

Toen er tijdens het afgelopen weekend raketten vanuit de Gazastrook op zuid-Israël neerkwamen, werden patiënten in het recent opgeleverde ‘Harvey en Gloria Kaylie Rehabilitative Medical Center’ snel geëvacueerd naar de afdeling neurologie, het deel van het medische complex dat zo gebouwd is dat het bescherming biedt tegen raketinslagen. Minder dan twee maanden nadat de eerste patiënten het centrum waren binnengekomen, heeft generaal-majoor (Res.) Doron Almog’s vooruitziende blik om een versterkte afdeling op te nemen in de planning van het complex, zijn vruchten afgeworpen.

Met een afstand van slechts 40 km van de Gazastrook heeft ‘ADI Negev – Nahalat Eran’ sinds haar oprichting meer dan 15 jaar geleden een behoorlijk aantal noodsituaties gezien en ervaring opgedaan. Het personeel volgde daardoor de ingestudeerde routine van het snel en zorgvuldig verplaatsen van de bedden naar de beschutte delen van het dorp, terwijl ze de bewoners hielpen waar mogelijk door te gaan met hun dagelijkse routines. Ze hielden iedereen optimistisch en probeerden een sfeer van veiligheid te behouden ondanks de bedreigende situatie.

En zelfs tijdens deze laatste escalatieronde kozen tal van medewerkers en vrijwilligers ervoor om in het dorp te blijven –ondanks dat velen van hen ook een benauwde thuissituatie ervaarden- en in deze moeilijke tijd voor de revalidatiepatiënten en dorpelingen te zorgen, waaronder de oprichter en voorzitter van ‘ADI Negev -Nahalat Eran’, Doron Almog en CEO Avi Wortzman. Almog merkte op: “We zijn zo trots op onze ‘ADI Negev – Nahalat Eran’-familie en we bidden voor een spoedig einde van het geweld en een duurzame oplossing van het conflict.”

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.