Zorgboerderij in Israël dankzij meischolveiling

Dat Urk een speciale band heeft met het Israëlische ‘ADI Negev’, daar valt niet over te twijfelen.

‘ADI Negev’ (voorheen ‘Aleh Negev’) is een zorgdorp in Israël voor kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige handicap, zowel cognitief als fysiek. Met een groot deel van de 142.000 euro-opbrengst van de Urker meischolveiling in 2019, is een zorgboerderij gerealiseerd.

De organisatie ‘ADI’ komt in Israël op voor mensen met een beperking en wil zorglandbouw in Israël als reguliere (overheids-)erkende zorgvorm groot maken. Dit doel wilden ze bereiken aan de hand van een ‘pilot’-boerderij in het zorgdorp ADI Negev. Om het benodigde geld op te halen, werd de opbrengst van de Urker meischolveiling van 2019 bestemd voor de oprichting van de ‘pilot’-zorgboerderij. Cor Verkade uit Gouda, Dayseaday, Korf Vis en Noordzee International boden mee naar het eerste kistje meischol van 2019. De veiling haalde 142.000 euro op. Zo werd samen met onder andere ‘Christenen voor Israël’ en particuliere donateurs de boerderij in korte tijd opgericht.

Hieronder het volledige artikel zoals in de gedrukte editie van Het Urkerland van 16 september 2021.

Bron: https://www.heturkerland.nl/nieuws/algemeen/zorgboerderij-in-israel-dankzij-meischolveiling

We need your support!

By donating to ADI Israel, YOU will help us meet our goal to enable each child, regardless of the severity of disability.