Multisensorische Therapie

Bij ADI worden verschillende elementen van de meervoudige zintuiglijke therapie gebruikt met als doel de bewoners te stimuleren door middel van visuele prikkels, geluiden, klanken en tastbare ervaringen. Dit helpt hen om hun omgeving met al hun zintuigen waar te nemen.

Een voorbeeld is de Snoezelkamer, waarin de zintuigen van de bewoners op een heel bijzondere manier geprikkeld worden. Dit helpt hen om visuele indrukken waar te nemen en te verwerken. De wanden en het plafond van de kamer zijn wit gestoffeerd. De vloer is bedekt met witte matrassen in verschillende diktes en consistenties, een bijzonder zacht matras is inbegrepen, evenals een hard matras en ook een waterbed en speciale vibrerende kussens. Optische prikkels worden geleverd door een lichtgevende kolom van opstijgende bellen, lichten gemaakt van een speciale optische constructie met glasvezel, een kleurrijke bol gemaakt van kristallen spiegels en een kleurrijk scherm dat reageert op bewegingen met de vingers. Aangename muziek vult de kamer.

Andere multi-sensorische programma’s zijn onder meer therapeutisch tuinieren, een speciale activiteitenmuur met zintuiglijke elementen, een donkere kamer en mobiele multi-sensorische apparaten.

U kunt deze therapie bevorderen!

Met uw donatie voor deze therapie kunt u individuele kinderen versterken - ongeacht de ernst van hun handicap - om hun maximale potentieel te bereiken. Bedankt voor uw steun en vrijgevigheid!

Multisensorische Therapie kost 210 Euro per maand per kind.

Andere therapieën