De Goede vrijwilligster

Hi!

Mijn naam is Jannah de Goede, ik ben 20 jaar oud. Ik ben vrijwilligster bij ADI Gedera. Ik ben nu in Israël voor 2,5 maand en zal nog 2,5 maand blijven. Een mooi moment om terug te blikken op mijn tijd hier in Israël.

‘Times flies when you are having fun’. Het is een cliché, maar hier bij ADI ben ik erachter gekomen dat het wel zeker de waarheid is. De tijd vliegt voorbij hier. Toen ik in Israël aankwam 2,5 maand geleden, was ik zo nerveus. Ik dacht hoe ga ik het werk vinden, hoe kan ik communiceren met de bewoners. Allemaal gedachten gingen door mijn hoofd.

Achteraf had ik mij totaal geen zorgen hoeven te maken.

In het huis waar ik vrijwilliger ben, wonen 14 jongens. De communicatie gaat eigenlijk veel beter dan ik ooit gedacht had. Ik leer elke dag weer meer Hebreeuws en anders communiceren we met handen en voeten. Het is elke dag weer een leuke uitdaging. Ik wandel met ze, ik speel spelletjes, we zingen mee met de Hebreeuwse liedjes. Er is altijd wel wat te doen. Voor mij is het mooiste om te zien hoe gelukkig en blij mijn jongens worden van de activiteiten die ik met ze doe.

Het is elke dag weer een leuke uitdaging

Ik woon in een mooi appartement met nu 4 andere vrouwelijke vrijwilligers. Wat een gezelligheid! Vanaf de eerste week dat ik hier was, voelde het al als een kleine ‘nieuwe familie’. Hoe mooi is het om na je werk terug te gaan naar een plek waar je je daadwerkelijk thuis voelt.

In de 2,5 maand dat ik nu hier ben, heb ik veel rondgereisd in mijn vrije tijd. Ik heb een grote liefde voor het land Israël. Het is altijd weer genieten als ik hier weer nieuwe plekken bezoek of nieuwe mensen ontmoet. Het is prachtig!

Zoals jullie allemaal wel weten heerst nu het Corona-virus. Ook in Israël hebben wij hiermee te kampen. Wat voor mij voorop staat is dat de bewoners van ADI niet met dit virus geïnfecteerd raken. Ik let daarom nu nog beter op mijn hygiëne die ik toepas. Zelf woon ik in Gedera, hier merk ik nog niet veel van het virus. Er zijn nu natuurlijk wat beperkingen voor ons, zoals dat we bijvoorbeeld niet meer kunnen rondreizen, niet naar evenementen kunnen enz. Maar dat bederft de pret niet. Zeker in deze tijd is het altijd belangrijk om positief te blijven en te genieten van alle mooie momenten die we hebben.

Ik kijk er naar uit wat er allemaal nog gaat gebeuren de aankomende maanden!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.