Op ontdekkingsreis bij ADI

Ervaring opdoen in het buitenland; ja, dat lijkt me echt leuk! Iets wat ik altijd al heb gedacht, maar wat nu praktijk is geworden!

Vorig jaar was ik met een groepsreis op vakantie in Israël; een super mooie reis die zijn indrukken achterliet. Samen met nog 2 meiden heb ik besloten om voor langere tijd terug te gaan naar dit mooie, bijzondere en geschiedenisrijke land… Na het nodige speurwerk via internet, vele mailtjes/telefoontjes over en weer en regelmatig met elkaar om tafel zitten was onze planning gemaakt en onze tickets geboekt…

Inmiddels zijn de 6 weken bij ADI Negev al achter de rug; een prachtige ervaring! Je wordt in het diepe gegooid en in het begin is het even naar de juiste weg zoeken, maar wat is het leuk om zowel de Joodse als Arabische cultuur van zo dichtbij mee te maken, om zo schouder aan schouder je samen in te zetten voor de bewoners van ADI! Als vrijwilliger help je ’s morgens mee met sokken/schoenen aantrekken, haren kammen en föhnen om vervolgens te helpen met het eten geven. Hierna ga je vaak een activiteit doen of je vraagt of je met één van de bewoners mag gaan wandelen over het prachtige terrein van ADI. Tegen het einde van de morgen help je weer mee met iedereen te eten en drinken geven om vervolgens je eigen pauze te houden met de andere vrijwilligers die op dat moment ook aan het werk zijn. Na je pauze is vaak ook het middageten voor de bewoners al bijna klaar en kun je weer helpen met het eten geven. Na het eten worden de bewoners naar bed gebracht voor hun middagslaapje, help je mee om de keuken weer netjes te krijgen en zing je nog een liedje voor de bewoners. Als alle bewoners op bed liggen zit je dienst er ook vaak bijna op. Ook is het erg leuk en mooi om de Joodse feesten mee te maken, in je vrije tijd het land te verkennen, samen met de andere vrijwilligers in het vrijwilligershuis op te trekken en nog zo veel meer… Een schitterende ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.