Brian

Brian’s belevenissen

Mijn naam is Brian en ik heb 3 maanden bij ADI Negev vrijwilligerswerk gedaan.

Het was een heel bijzondere ervaring om bij ADI met verstandelijk gehandicapten te werken. Het mooie aan ADI is dat er geen nodige ervaringen in de zorg verplicht zijn om te starten. Ikzelf kom uit een totaal andere richting wat betreft studie, maar dat weerhield mij niet om een handje te komen helpen.

Het werk bestaat vooral uit het begeleiden van de bewoners tijdens hun dagelijkse routine. Bijvoorbeeld: het helpen met de schoenen aandoen, de eetlepel aangeven, bij de hand nemen naar activiteiten, maar vooral ook liefdevolle aandacht en vermaak geven. Daarnaast ondersteun je ook het personeel met allerlei taken waar het nodig is.

De woon- en leefsituatie bij ADI is zeer goed geregeld voor de vrijwilligers. Je woont samen in een huis. Elke week worden er boodschappen gedaan, er worden leuke uitjes georganiseerd en je kunt altijd bij ADI terecht met vragen. Het is leuk om op die manier de ervaringen die je meemaakt met elkaar te delen, waardoor er soms hechte vriendschappen kunnen ontstaan. Natuurlijk zal je ook rekening moeten houden met het feit dat je samen woont met mensen van verschillende achtergronden en dat iedereen zijn of haar eigen gewoontes, meningen en denkwijze hebben.

Dan is er natuurlijk ook nog het land Israël om te ontdekken. Een land van uitersten, een land met een grote geschiedenis, het beloofde land, een land in eeuwige strijd, maar ook zeker een land met veel interessante en mooie plekken om te exploreren. En heb je een ongetemde reislust, dan kan je ook nog de Palestijnse Gebieden en Jordanië bezoeken. Dat waren ook indrukwekkende ervaringen.

Dus mocht je op zoek zijn naar een avontuurlijke en unieke ervaring dan is ADI de juiste plek om dit te beleven.