Samuël Jongepier

Samuëls verhaal

Toen ik bij ADI Negev aankwam had ik nog geen idee hoe ik alles zou ervaren, maar achteraf is het één van mijn beste levenskeuzes geweest.

Ik heb een vooropleiding in het leger gedaan in Nederland en daar leer je om te vechten en pijn te doen, maar bij ADI heb ik geleerd om lief te hebben en er te zijn voor mensen die onze hulp altijd nodig hebben, en natuurlijk ook de Hebreeuwse taal wat beter leren kennen!

ADI is niet alleen een werkplek voor me maar ook een familie. Iedereen kan goed met elkaar overweg en iedereen is zo ongelofelijk lief en vrijgevig, het is bijna niet te beschrijven.

bij ADI heb ik geleerd om lief te hebben

Ik heb ongelofelijk genoten van het werk, de lieve bewoners van huis 14 die ik mocht helpen en waar ik ook echt een band mee gekregen heb, maar ook alle collega’s, mede-vrijwilligers, nieuwe vrienden en natuurlijk het prachtige land!

Terug in Nederland heb ik samen met mijn beste vriend en mede-vrijwilliger Job een presentatie gegeven over ADI en onze tijd in Israël aan de jeugdgroep in onze kerk en ze waren erg onder de indruk van hoe goed alles in ADI geregeld is en hoe mooi het werk is in ADI Negev.

Daarom kom ik ook weer terug deze zomer.