Vrijwilliger bij ADI in Israël

Heb jij een hart voor mensen, steek je graag je handen uit de mouwen en heb je zin om dat een tijdje te combineren in Israël? Dan is vrijwilligerswerk bij ADI echt wat voor jou.

Naast het team van professionals kan ADI altijd vrijwilligers gebruiken. Er zijn eigenlijk altijd handen te kort. ADI heeft goede ervaringen met vrijwilligers uit Nederland.

ADI heeft verschillende vrijwilligersmogelijkheden afhankelijk van de vaardigheden, voorkeuren en beschikbaarheid van elk individu.

Vrijwilligers bij ADI Negev worden over het algemeen ingezet in een z.g. woongroep waarbij ze een onderdeel uitmaken van de groep medewerkers die de kinderen de gehele dag begeleid. Onder deze taken vallen o.a. verzorging (m.u.v. persoonlijke hygiëne zoals wassen en verschonen), toezicht houden, activiteiten, begeleiding bij activiteiten en onderwijs. De vrijwilliger draait het gehele programma mee met de groep. In overleg kan je professionele achtergrond en ervaring meegenomen worden bij de bepaling van het soort werk dat je gaat doen.

De minimale periode voor vrijwilligerswerk is zes maanden. Mocht je ervaring hebben in de gezondheidszorg, dan is drie maanden vrijwilligerswerk soms ook een optie.

Het vrijwilligersprogramma voorziet in moderne huisvestiging in de onlangs gerealiseerde woonwijk, gelegen naast het ADI Negev-zorgdorp. Elke appartement bevat drie slaapkamers, een moderne badkamer, keuken, woonkamer en een balkon of tuin. Boodschappen worden elke week door een aantal vrijwilligers gedaan voor de rest van de groep. Elke week vindt er een cursus Hebreeuws plaats waarin vooral de focus ligt op woorden die je nodig zult hebben in de praktijk bij ADI. In het zorgdorp wonen overigens ook een aantal jonge Israëlische gezinnen, sommigen met jonge kinderen. Sta er niet van op te kijken als je een uitnodiging ontvangt voor een kopje koffie of om aan te schuiven voor een avondmaaltijd! Elke vrijwilliger wordt ook gekoppeld aan een Israëlisch gastgezin uit de directe regio. Vrijwilligers worden regelmatig uitgenodigd voor een traditionele ‘sjabbat’-maaltijd, de viering van een feestdag of voor een familieuitje. Supergezellig! Eens in de zoveel weken gaan we ook gezamenlijk met alle vrijwilligers op stap om het land te verkennen. Je krijgt overigens ook tijd om zelf op pad te gaan, je ontvangt 2 vrije dag per week en per maand, een extra dag. Voor vrijblijvende informatie, stuur ons een mailtje! Tot ziens in Israël!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.

Aanmeldingsprocedure en formulieren

Als je overweegt om vrijwilligerswerk in Israël te doen, houd er dan rekening mee dat de omstandigheden in Israël heel anders zijn dan in veel andere landen. De complexe politieke situatie, het zomerweer en de culturele verschillen kunnen een uitdaging vormen voor buitenlandse vrijwilligers. Maar ze zorgen ook voor een ongelooflijke ervaring. Het belangrijkste is om met een open en een positieve instelling te komen.
Heb je interesse om vrijwilliger bij ADI in Israël te worden? Je kunt dat bij ons aangeven door het online Aanmeldingsformulier in te vullen, tezamen met de andere benodigde formulieren die hieronder vermeld worden. In de meeste gevallen wordt tijdens het screeningsproces een of meerdere malen telefonisch contact met je opgenomen en vooraf aan de definitieve goedkeuring wordt een Skype-gesprek ingeroosterd met de vrijwilligerscoördinator van de lokatie waar je gaat werken.
Pas als je officiële toestemming hebt van ADI en je visum geregeld is kun je je reis boeken. Als je reis geboekt is ontvangen we graag een scan van je ticket.
ADI kan een vrijwilligersvisum verzorgen voor maximaal 1 jaar (met mogelijke verlenging voor nog een jaar), maar dat vergt wel enige tijd, dus houdt daar rekening mee in je planning.
 • Het allerbelangrijkste: Je hebt affiniteit met meervoudig gehandicapte mensen en je hebt zin om je handen uit de mouwen te steken!
 • je bent 18 jaar of ouder en jonger dan 65.
 • je hebt een basale beheersing van de Engelse taal.
 • je bent minimaal 3 maanden beschikbaar.
 • je bent in goede gezondheid.
 • ervaring in de zorg is een pré (maar zeker geen vereiste).
 • in je reiskosten naar en in Israël tot het punt dat je door een medewerker van ADI wordt opgehaald (trein/bus station) voorzie je zelf.
 • je bent bereid om 5 dagen per week 7 uur per dag te werken.
 • Je bent bereid -tijdens en na je vrijwilligersperiode- ADI te promoten door het informeren van je achterban middels sociale media en/of op andere manieren.
 • een enthousiaste werkomgeving
 • kost en inwoning
 • basisbenodigdheden (schoonmaakspullen, toiletartikelen, lakens, wasmiddelen etc.)
 • Vrijwilligers in Israël hebben te allen tijde toegang tot één van onze vertrouwenspersonen, Michal Shani of Yochanan Zomer.
 • een volledig ingevuld online aanmeldingsformulier
 • een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) (niet ouder dan 6 maanden) met Apostille.
 • twee ingevulde referentieformulieren (b.v. een gemeente leider of werkgever)
 • een door je huisarts ingevulde en getekende doktersverklaring
 • een scan van je paspoort
 • Ingevuld visum aanmeldingsformulier
 • je CV (in het Engels)
 • een kopie van je (doorlopende) reisverzekering en/of dekkende ziektekostenverzekering met repatriëringsdekking.